Δημοσκόπηση-Κυβέρνηση: Στον πάτο της δημοτικότητας «επιτελικό κράτος» και ..ΛΑΟΣ (εικόνες) - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
5
Δεκέμβριος
Back
Μαξίμου: Στην Αυτοδιοίκηση το «μπαλάκι» για εμβολιασμούς, τήρηση μέτρων

Δημοσκόπηση-Κυβέρνηση: Στον πάτο της δημοτικότητας «επιτελικό κράτος» και ..ΛΑΟΣ (εικόνες)

Δημοσκόπηση-Κυβέρνηση: Στον πάτο της δημοτικότητας «επιτελικό κράτος» και ..ΛΑΟΣ

Κόλαφος για το «επιτελικό κράτος» και την «τριάδα του ΛΑΟΣ» είναι τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Prorata για λογαριασμό του Kontra Channel.

Ο πίνακας που αφορά τη συμπάθεια και την αντιπάθεια προς τα πρόσωπα της κυβέρνησης είναι αποκαλυπτική της χαμηλής εκτίμησης που υπάρχει για τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τη μεγαλύτερη συμπάθεια όσων απάντησαν στην έρευνα συγκεντρώνει ο Νίκος Δένδιας με ποσοστό 69%. Ακολουθούν οι Κυρ. Πιερρακάκης (60%) και Ν. Παναγιωτόπουλος (47%).

Από εκεί και πέρα για να συναντήσει κανείς τον πρώτο εκπρόσωπο του «επιτελικού κράτους» πρέπει να κατέλθει στη δέκατη θέση.

Εκεί φιγουράρει το όνομα του Γιώργου Γεραπετρίτη. Με μειωμένη τη δημοφιλία κατά 2 μονάδες ο κ. Γεραπετρίτης έχει ποσοστό συμπάθειας 34% και αντιπάθειας 46%.

Τον κ. Γεραπετρίτη ακολουθεί κατά πόδας το άλλο μέλος του επιτελικού κράτους ο Άκης Σκέρτσος. Βρίσκεται στην 11 θέση με ποσοστό θετικής γνώμης 33% και αρνητικής 41%.

Στα τάρταρα βρίσκεται και η δημοφιλία της τριάδας του ΛΑΟΣ. Ο κ. Βορίδης βρίσκεται στην 14η θέση με ποσοστό θετικής γνώμης 30%. Όμως οι αρνητικές γνώμες για τον κ. Βορίδη είναι διπλάσιες καθώς φτάνουν το 62%!

Καθόλου καλές δεν είναι και οι επιδόσεις του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Ανάπτυξης βρίσκεται στην 16 θέση με θετικό ποσοστό γνώμης 29% και αρνητικής που ξεπερνά τον Μ. Βορίδη αφού φτάνει το 66%.  Μάλιστα το ποσοστό αρνητικής γνώμης για τον κ. Γεωργιάδη έχει ανέβει κατά 5μονάδες, όπως φαίνεται και από τον σχετικό πίνακα.

Υπάρχει κάτι αρνητικότερο από το 66%  της κακής  γνώμης που έχει η κοινή γνώμη για τον κ. Γεωργιάδη.

Ναι το 67%! Τόσο είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί ότι ήταν σε λάθος κατεύθυνση η τοποθέτηση του κ. Πλεύρη στην κυβέρνηση.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!