Δημοσκόπηση Interview: Οι διαφορές των κομμάτων & οι «καλύτεροι» υπουργοί

Μπροστά και με σημαντική διαφορά εξακολουθεί να βρίσκεται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου (36,6%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (21,9%) σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για τη Βεργίνα Τηλεόραση.

Επίσης η ΝΔ είναι σταθερά μπροστά στη διαχείριση οικονομίας (50%) και πανδημίας (49%), την ώρα που ο κόσμος ζητά άρση του Lockdown (57%) και Πάσχα στο χωριό (58%). Την ίδια ώρα απρόβλεπτες παραμένουν οι εξελίξεις για το ποιος σχηματισμός θα αντικαταστήσει τον «Κανένα» συγκεντρώνοντας τους δυσαρεστημένους πολίτες.

Επίσης, σύμφωνα με τα ευρήματα της Πανελλαδικής Δημοσκόπησης που διενήργησε η INTERVIEW (13 έως 19 Απριλίου 2021) για τη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, οι πολίτες δηλώνουν ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι καλύτερη τώρα, με ΝΔ (53%) έναντι 19% που προτιμά την εξωτερική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Πρόθεση ψήφου: Η ΝΔ προηγείται με 14,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους η μεγάλη πλειοψηφία του 36,6 % εξακολουθεί να εμπιστεύεται την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές. Με διαφορά 14,7% από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 21,9%. Τρίτο στη σειρά παραμένει σταθερά το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 6,6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 5,1% και το ΜεΡΑ25 3,4%

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά έχουν ως εξής:

ΝΔ 36,6%

ΣΥΡΙΖΑ 21,9%

ΚΙΝΑΛ 6,6%

ΚΚΕ 5,5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.1%

ΜεΡΑ25 3.4%

ΑΛΛΟ 7,5%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 12,4%

ΔΓ/ΔΑ 1%

Ναι στα self tests, όχι στα sms

Σύμφωνα με τους πολίτες, η χρήση των self tests θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας (68%) όχι όμως και η συνέχιση αποστολής sms, με το 68% να ζητά την κατάργησή τους. null

Οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των πολιτών πρώτος έρχεται ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όσον αφορά στην αποτελεσματικότητά του (8,2%). Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Βασίλης Κικίλιας (7,3%), ενώ τρίτος αναδεικνύεται ο υπ. Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης (7,1%), ο Χρ. Σταϊκούρας (6,9%), ο Χ. Θεοχάρης (6,5%), ο Μ. Χρυσοχοΐδης (6%) και ο Ν. Μηταράκης (5,9%).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!