Δημοσκόπηση GPO: Ευθύνες στην κυβέρνηση για ΔΕΗ, ακρίβεια - Επιφυλάξεις για τα μέτρα Μητσοτάκη - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
4
Ιούλιος
Back
Δημοσκόπηση PULSE: Τι θα μπορούσε να πείσει τους ανεμβολίαστους να αλλάξουν γνώμη;

Δημοσκόπηση GPO: Ευθύνες στην κυβέρνηση για ΔΕΗ, ακρίβεια – Επιφυλάξεις για τα μέτρα Μητσοτάκη

Νέα δημοσκόπηση της GPO δημοσιεύει ο ιστότοπος PowerGame.gr.

Σύμφωνα με αυτήν, εννιά στους δέκα πολίτες περίπου (89%) δηλώνουν πολύ και αρκετά ανήσυχοι για το γεγονός ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει το τέλος του.

Η συντριπτική πλειοψηφία σε ποσοστό 88,5% αναγνωρίζει και νοιώθει ήδη τις επιπτώσεις αυτής της σύγκρουσης στην ελληνική οικονομία ενώ οι περισσότεροι απ’ τους μισούς πολίτες (52,4%) ανησυχούν πλέον και για το ενδεχόμενο γενίκευσης των πολεμικών συγκρούσεων με την εμπλοκή ευρωπαϊκών και δυτικών δυνάμεων.

Για τα μέτρα Μητσοτάκη:

Τα μέτρα Μητσοτάκη αντιμετωπίζονται θετικά από το 46,7% των πολιτών με την οριακή πλειοψηφία ωστόσο του 50,1% να μην είναι ικανοποιημένη από την κυβερνητική δέσμη μέτρων που εξαγγέλθηκε.

Η ερμηνεία για αυτή την διχογνωμία που καταγράφεται στην κοινή γνώμη σχετίζεται με την σφοδρότητα και το εύρος της ενεργειακής κρίσης η οποία όπως πιστεύει το 61,2% δεν μπορεί να περιοριστεί από τα συγκεκριμένα μέτρα.  Στον αντίποδα το 37,1% θεωρεί ότι είναι μια θετική και στοχευμένη κίνηση για την ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Δείτε απαντήσεις στη Δημοσκόπηση:

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!