Δημοσκόπηση για ηγεσία ΚΙΝΑΛ: Ποιοι προηγούνται - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
4
Φεβρουάριος
Back
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τι αποτέλεσμα δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες

Δημοσκόπηση για ηγεσία ΚΙΝΑΛ: Ποιοι προηγούνται

Αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου (33,8%) και του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνουν (32,5%) τα ευρήματα νέας έρευνας για τις προσεχείς εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής.

Την πανελλήνια έρευνα επικεντρωμένη στους ψηφοφόρους και υποστηρικτές του ΚΙΝΑΛ, με αντικείμενο διερεύνησης τις επόμενες εκλογές για την Προεδρία του κόμματος, διεξήγαγε η εταιρεία to the point από τις 14- 22 Ιουνίου.

Μετά τους κ.κ. Λοβέρδο και Ανδρουλάκη ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση η κ. Γεννηματά (16,6%). Ακολουθούν ο Χάρης Καστανίδης με 5% και ο Παύλος Γερουλάνος με 3,8%, ενώ 8,3% δεν απάντησαν.

Στην έρευνα που δημοσίευσε η “Μακεδονία της Κυριακής”, συμμετείχαν όσοι δήλωναν ότι είναι σίγουρο ή πιθανό να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές για νέο Πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ , με τελικό επιτευχθέν δείγμα 670 άτομα ,άνω των 17 ετών, άνδρες και γυναίκες από τις 13 Περιφέρειες της χώρας (τυχαία στρωματοποιημένη δειγματοληψία ανά Περιφέρεια) , εκ των οποίων 485 δήλωσαν ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Αν και απέχουμε αρκετά από το Νοέμβριο (ο οποίος είναι ο μήνας κατά τον οποίο λέγεται ότι θα διεξαχθούν οι εκλογές για νέο Πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ), η εκτίμηση για σημαντική συμμετοχή είναι σχετικά ασφαλής, δεδομένου ότι περίπου 3 στους 4 ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ δηλώνουν (στην παρούσα χρονική στιγμή) ότι θα προσέλθουν στις “ανοιχτές κάλπες” είτε με σιγουριά είτε με μεγάλη πιθανότητα.

Η βάση θέλει “ΠΑΣΟΚ” και μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η βάση του ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι είναι συναισθηματικά ταυτισμένη με την ιστορία και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, αφού το 72% αντιμετωπίζει θετικά και μάλλον θετικά την επαναφορά του ονόματος ΠΑΣΟΚ και του συμβόλου του (πράσινος ήλιος), αρνητικά αντιμετωπίζει αυτό το ενδεχόμενο μόλις το 10%, ένα ποσοστό της τάξης του 15% θεωρεί ότι δεν παίζει κανένα ρόλο το θέμα του ονόματος και του συμβόλου ενώ 2,5% δήλωσαν “Δε γνωρίζω/ Δεν απαντώ”.

Στο ερώτημα περί κυβερνητικών συμμαχιών, η σχετική πλειοψηφία (22,7%) ζητά να μη συμπράξει με κανέναν το ΚΙΝΑΛ την επομένη των εκλογών (εφόσον δεν υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση),γενικά η στάση έναντι της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απορριπτική ( μόλις το 10,3% θέλει οπωσδήποτε συνεργασία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ ακόμα χαμηλότερο ποσοστό – 2,3% – θέλει συνεργασία με “κόκκινες γραμμές” το σεβασμό των θεσμών και τη στήριξη της μεσαίας τάξης).

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!