Δημοσκόπηση e-VOICE: Αντέχει η κυβέρνηση, στην τρίτη θέση σκαρφαλώνει το Ποτάμι

Η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, δεν είναι μεγάλη, εξακολουθεί να παραμένει στα όρια του « στατιστικού λάθους». Το 18% των ψηφοφόρων επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ και το 16,9% την Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία E-voice για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Παρασκήνιο».

Η νεοσύστατη Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη, που προσπαθεί να στεγάσει τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς, ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του 6,7% των ερωτηθέντων. Εντύπωση προκαλεί ότι το Ποτάμι, του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη, προσελκύει το 7,5% των ερωτηθέντων και φαίνεται ότι είναι ικανό να «σηκώσει από τον καναπέ της αποχής» το 9,8% των ψηφοφόρων που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουνίου 2012.
Η έρευνα αποτυπώνει μία τάση « χαλαρής ψήφου», όπως συμβαίνει συνήθως στις ευρωεκλογές. Κατά συνέπεια, ο «δημοψηφισματικός χαρακτήρας», που η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να προσδώσει στις κάλπες της 25ης Μαΐου, φαίνεται πως δεν γίνεται αποδεκτός από το εκλογικό σώμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά 1,1% της ΝΔ σε ποσοστά, όμως, που θυμίζουν περισσότερο τις εκλογές του Μαΐου 2012, παρά τις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου 2012.
Επόμενο ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσκόπησης είναι η δυναμική των δύο μονομάχων. Το ποσοστό συσπείρωσης των οπαδών, τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται λίγο πάνω από το όριο του 50% (ένας στους δύο ψηφοφόρους τους), ενώ η τάση ψήφου προς τα μικρότερα κόμματα που αναφέρονται ως «Λοιπά» είναι πολύ υψηλή (14%).

Πηγή: paraskhnio.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΣΗ, ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΙΝΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!