ΔΗΜΑΡ: Δεν υπάρχουν Πειθαρχικά, παραμένουν οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι

Ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για την καθυστέρηση στη συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων στο Δημόσιο και την ατιμωρησία – μη απόλυση των επίορκων δημόσιων υπαλλήλων, παρά τις δικαστικές αποφάσεις, κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Όπως σημειώνουν στην ερώτησή τους, αναφέροντας ένα παράδειγμα, «ο διοικητής της 6ης ΥΠε δηλώνει ιδιαίτερα προβληματισμένος σχετικά με την άσκηση πιέσεων και την προσπάθεια συγκάλυψης στην προσπάθειά του να διαλευκάνει τις υποθέσεις διαφθοράς στην περιοχή του, όπως επίσης και για το μέγεθος της διαπλοκής που διαπίστωσε στον χώρο της υγείας». Να σημειωθεί πως ο διοικητής της 6ης ΥΠε προσκόμισε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών το συμπέρασμα ένορκης διοικητικής εξέτασης σχετικά με γιατρό νοσοκομείου ο οποίος, παρ’ ότι είχε τεθεί σε αργία, επέστρεψε τις επόμενες ημέρες στην κλινική του και προχώρησε σε ιατρικές πράξεις.

Οι δύο βουλευτές, στην ερώτησή τους, αναφέρονται και στις καταγγελίες του δημάρχου Ζακύνθου «ότι από τους 130 δικαιούχους του επιδόματος τυφλότητας περίπου 40 άτομα έχουν λάβει ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις».

«Και ενώ είναι επιτακτική η ανάγκη τομών, μεταρρυθμίσεων και εξυγίανσης στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεν έχουν συγκροτηθεί τα πειθαρχικά συμβούλια τα οποία εκκρεμούν από τον Μάρτιο του 2012. Σε αυτά θα μεταφερθούν 3.000 υποθέσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, που εκκρεμούν», καταγγέλλουν καταλήγοντας και αποκαλύπτουν πως:

Από το 2004 μέχρι το 2011 έχουν εκδικαστεί 2.500 πειθαρχικές υποθέσεις από τις οποίες 363 αφορούν εκπαιδευτικούς. Από το σύνολο των υποθέσεων, μόνο οι 60 έχουν παραπεμφθεί στα Συμβούλια με το ερώτημα της απόλυσης. Ενδεικτικά, σε καθηγητή που κατηγορήθηκε για παιδική πορνογραφία επιβλήθηκε ποινή προσωρινής παύσης 4,5 μηνών, σε καθηγήτρια που κατηγορήθηκε για νόθευση γραπτών στις πανελλήνιες εξετάσεις ποινή παύσης 3 μηνών, σε δάσκαλο που κατηγορήθηκε για αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια ποινή παύσης 5 μηνών.

Με βάση τα προαναφερόμενα, οι δύο βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς:

  • Για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η συγκρότηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων;
  • Προτίθενται να προχωρήσουν στην ψήφιση διατάξεων που θα προβλέπουν την σύντομη εκκαθάριση των υποθέσεων επίορκων υπαλλήλων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και πότε;
  • Προτίθενται να προχωρήσουν στην ψήφιση διατάξεων που θα επιβάλλουν την ποινή της απόλυσης για σοβαρές παραβάσεις σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους;

 

Σχετικές αναρτήσεις:
Μανιτάκης: Εντατικοποιούνται οι πειθαρχικοί έλεγχοι στους δημόσιους υπάλληλους
«Θαύμα» στη Ζάκυνθο: Είδαν το «φως» 182 «τυφλοί»!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!