ΔΗΜΑΡ: Αποσύρει υπουργούς, όχι -προς το παρόν- την εμπιστοσύνη - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
24
Ιανουάριος
Back

ΔΗΜΑΡ: Αποσύρει υπουργούς, όχι -προς το παρόν- την εμπιστοσύνη

Τους υπουργούς, τους γενικούς και τους ειδικούς γραμματείς αποσύρει η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Στις δύο ψηφοφορίες που διεξήχθησαν η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία (11-2 στην Κ.Ο. με μειοψηφήσαντες τους κυρίους Οικονόμου και Ψαριανό και στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος με 20 υπέρ και 6 κατά)

Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε η αποχή που επέλεξε ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Σπ. Λυκούδης, εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Κουβέλη.

Αναφορικά με την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση τονίσθηκε ότι δεν έχει τεθεί θέμα ψήφους εμπιστοσύνης στη Βουλή, ωστόσο την τελική απόφαση θα λάβει σε συνεδρίασή της το ερχόμενο Σάββατο, η Κεντρική Επιτροπή.

Νωρίτερα θα έχουν συνεδριάσει εκ νέου η η Ε.Ε. (την Τρίτη) και η  Κ.Ο. (την Τετάρτη).

Κουβέλης: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογες

Σε γραπτή του δήλωση ο Φ. Κουβέλης τονίζει ότι “η χώρα δεν χρειάζεται εκλογες”,  προσθέτοντας ότι  “η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει τη μάχη για την παραμονή της χώρας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο”.

“Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη με τις δικές της διακριτές πολιτικές θέσεις. Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στη μεταρρυθμιστική της πολιτική και στην αναζήτηση και διεκδίκηση λύσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Αυτή θα είναι η πολιτική μας παρουσία. Σε αυτή την προσπάθεια η ΔΗΜΑΡ θα είναι ενεργή, αλλά και αντίθετη σε αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς και πολιτικές που προωθούν κομματικές επιλογές και δεν υπηρετούν την ανόρθωση της χώρας, της κοινωνίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς’, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κουβέλης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!