Δικογραφία κατά του Γ.Παπανδρέου για το "λεφτά υπάρχουν" - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
1
Οκτώβριος
Back

Δικογραφία κατά του Γ.Παπανδρέου για το “λεφτά υπάρχουν”

«Όποιος με ψευδείς ειδήσεις ή συκοφαντικές διαδόσεις, που ανάγονται στο πρόσωπο κάποιου υποψηφίου, ή με άλλον τρόπο εξαπατά εκλογέα, είτε για να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, είτε για να μεταβάλλει το εκλογικό του φρόνημα σε κάποια από τις εκλογές που αναφέρονται στο άρθρο 161 (σσ: δημοτικές ή εθνικές) τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή».

Αυτό είναι το άρθρο (162) του Ποινικού Κώδικα που επικαλείται ο πολίτης Παναγιώτης Σταμάτης του Δημητρίου για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η δικογραφία διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή και αφορά επιπλέον «διασπορά ψευδών ειδήσεων» εκ μέρους του κ. Παπανδρέου, καθώς και «οποιαδήποτε άλλη αξιόποινη πράξη» σε βάρος του εκλογικού σώματος, κατά την προεκλογική περίοδο του έτους 2009.

Η δικογραφία  που συνέταξε η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών κ.Ελπίδα Χασάπη θα εξεταστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας στο πλαίσιο της διαδικασίας που αφορά τους απλούς βουλευτές καθώς ο μηνυτής φέρεται να καταγγέλλει τον κ. Παπανδρέου και για πράξεις που τέλεσε πριν αποκτήσει την ιδιότητα του βουλευτή.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!