Διερευνητικές εντολές: Πόσα κόμματα θα τις λάβουν

Το τοπίο σχετικά με τις διερευνητικές εντολές σχηματισμού κυβέρνησης που αναμένεται να λάβουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ξεκαθαρίζουν πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, εντολή θα δοθεί μέχρι και το Ποτάμι.

Να σημειωθεί ότι τόσο το Ποτάμι όσο και το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, διαθέτουν τον ίδιο αριθμό βουλευτών, με αποτέλεσμα να πρέπει να δοθεί σύμφωνα με το Συνταγμα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και στους δύο. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πάντως, ότι οι εντολές μπορούν να δοθούν και τηλεφωνικά, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον αρχηγό του ακροδεξιού μορφώματος. Όπως και να έχει, θα είναι μια μαύρη στιγμή στην ελληνική πολιτική ιστορία να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο αρχηγός μιας νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγές από το Ποτάμι εμφανίστηκαν σίγουρες ότι θα λάβουν εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, όπως και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναμένεται να εξαντλήσουν το τριήμερο που θα τους δοθεί στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής.

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχει ήδη ενημερώσει μπροστά στις κάμερες τον κ. Παυλόπουλο ότι δεν θα παραλάβει εκ νέου εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, παροτρύνοντάς τον παράλληλα στο να παρακάμψει όλη τη διαδικασία και να προχωρήσει κατευθείαν σε διερευνητική σύσκεψη πολιτικών αρχηγών με σκοπό την οικουμενική κυβέρνηση η οποία προέβλεψε ότι θα αποτύχει, δείχνοντας προς υπηρεσιακή και εκλογές, άμεσα.

Όμως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζουν πηγες της Προεδρίας, θα προχωρήσει κανονικά σε διερευνητικές εντολές σχηματισμού κυβέρνησης.

Αυτό το πλάνο δεν περιλαμβάνει και την κοινοβουλευτική ομάδα της «Λαϊκής Ενότητας» που έχει συγκροτήσει η Αριστερή Πλατφόρμα, καθώς, λένε, το κόμμα δεν έχει εισέλθει στη Βουλή με τη διαδικασία των εκλογών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!