Δίαυλο επικοινωνίας με Τσίπρα ανοίγει η Γερμανία – Αποκαλυπτικός Γερμανός αξιωματούχος στο Reuters

Βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να οδεύει προς την εξουσία, η γερμανική Κυβέρνηση ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα. Γερμανός αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικός.

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το πώς σκέφτεται η αντιπολίτευση», καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, δήλωσε χαρακτηριστικά στο Διεθνές Πρακτορείο Reuters.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συναντηθεί «τουλάχιστον τρεις φορές» με το πρώην στέλεχος της ΕΚΤ και νυν υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας Γεργκ Άσμουσεν. Ο κ. Τσίπρας έχει επίσης συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τρζάπεζας τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Είναι εμφανές ότι η γερμανική Κυβέρνηση ξεκινάει διακριτικά επαφές με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις του και επιδιώκοντας μετριασμό των θέσεών του σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, στόχος της Γερμανίας είναι να μετριάσει τις πολιτικές επιδιώξεις του κ. Τσίπρα σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία, ενώ το διεθνές πρακτορείο εκτιμά ‘οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «συμπεριφερθεί πολύ ρεαλιστικά» στις περιοχές όπου επικράτησε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

«Οι Γερμανοί ακόμα στηρίζουν Σαμαρά και Βενιζέλο, αλλά εξερευνούν και επιλογές για σχέδιο Β», δήλωσε στο Reuters ο Γενς Μπαστιάν, Γερμανός οικονομολόγος που εργάζεται στην Αθήνα και ανήκε στην ομάδα δράσης της Κομισιόν για την τεχνική στήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΕΡΓΚ ΑΣΜΟΥΣΕΝ


Αφήστε μια απάντηση