Διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του «Μάξιμου Σαράφη» – Δεν προσήλθε στην ΓΑΔΑ να καταθέσει

Την βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη», διέταξε η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής, κλιμάκιο της οποίας -χωρίς την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ- πήγε στην ΓΑΔΑ προκειμένου να τον εξετάσει. Ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε να εμφανιστεί υποστηρίζοντας ότι δεν τηρούνται οι όροι για την προστασία του.

Σημειώνεται ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» είχε ζητήσει να καταθέσει με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων ηχητικής μετάδοσης και όχι με φυσική παρουσία, όπως εκ του νόμου προβλέπεται».

Στην ΓΑΔΑ προσήλθαν να εξετάσουν τον μάρτυρα ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Γιάννης Μπούγας, ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, από το ΚΙΝΑΛ ο Βασίλης Κεγκέρογλου, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος και από την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος (σύμφωνα με τις πληροφορίες το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση δεν υπέγραψαν το ένταλμα βίαιης προσαγωγής του μάρτυρα).

Σημειώνεται, πάντως, ότι τα στοιχεία του μάρτυρα -ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας κλπ.- δεν είναι γνωστά, ενώ το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της ΓΑΔΑ λέγεται ότι διαθέτει μόνο ένα τηλέφωνο με το οποίο γίνεται η επικοινωνία μαζί του.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές αναζητούν ήδη τον «Μάξιμο Σαράφη» προκειμένου να γίνει η κατάθεσή του ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΒΙΑΙΗ, ΠΡΟΣΑΓΓΗ, ΦΑΡΑΦΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!