διάρρηξη-στο-γραφείο-του-τσακαλώτου-σ-322877
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 15.06.2021 | 18:14

Διάρρηξη στο γραφείο του Τσακαλώτου: Συνελήφθησαν οι δράστες

Η διάρρηξη-φθορές στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια, καθώς και τέσσερις περιπτώσεις απόπειρας διάρρηξης σε επαγγελματικά γραφεία, επίσης σε πολυκατοικίες της περιοχής, εξιχνιάστηκαν από την ΕΛΑΣ, από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ως δράστες συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., δύο Έλληνες, ηλικίας 22 και 18 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Επιπλέον, ο 18χρονος κατηγορείται και για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Λίγο πριν, είχαν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε να εισέρχονται σε πολυκατοικία όπου στεγάζονται επαγγελματικά γραφεία, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο. Αρχικά, ακινητοποιήθηκε ο 22χρονος κατά την έξοδό του από την πολυκατοικία. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μπήκαν στην πολυκατοικία και μετά από αναζητήσεις εντόπισαν τον 18χρονο να κρύβεται στο μπάνιο γραφείου που είχαν προηγουμένως διαρρήξει, σπάζοντας την πόρτα του.

Από την αυτοψία στην πολυκατοικία, διαπιστώθηκε ότι είχαν διαρρηχθεί γραφεία ισογείου, πρώτου, δευτέρου, τρίτου και τετάρτου ορόφου.

Στο παράθυρο ενός εκ των γραφείων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σφυρί, δύο κατσαβίδια, δύο ζεύγη γαντιών και τρεις φακοί που είχαν χρησιμοποιήσει νωρίτερα οι κατηγορούμενοι.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα χασίς, κινητά τηλέφωνα, κλειδιά και διάφορα τιμαλφή.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχουν σχηματιστεί στο παρελθόν δεκάδες δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων συνεχίζεται.