Δέσμευση του Κυρ. Μητσοτάκη για την προστασία των ζώων με νέο νόμο

Την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου προστασίας των ζώων υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση της γενικής γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία ήταν αφιερωμένη στα ζώα συντροφιάς, ο επικεφαλής της παράταξης ξεκαθάρισε ότι «στόχος μας είναι κανένα ζώο να μην είναι αδέσποτο» και «κανένα ζώο να μην είναι κακοποιημένο».

«Δεσμεύομαι πως θα υπάρξει ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο προστασίας των ζώων, το οποίο θα ενσωματώνει τις βέλτιστες πρακτικές» έσπευσε να προσθέσει, ενώ επεσήμανε ότι η προστασία των ζώων αποτελεί ζήτημα πολιτισμού της κοινωνίας.

Ξεκαθάρισε δε, ότι «η ιδιοκτησία ενός ζώου δεν μπορεί να αποτελεί φορολογικό τεκμήριο», αποσαφηνίζοντας στη συνέχεια ότι στο φορολογικό πλαίσιο της Ν.Δ. «δεν θα υπάρχει καμία τέτοια υπόνοια, καμία τέτοια ρύθμιση».

Μάλιστα, πρότεινε την ένταξη μίας σχετικής διάταξης για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων και στο Σύνταγμα της χώρας, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του άρθρου 24, το οποίο αφορά την προστασία του περιβάλλοντος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΖΩΑ, ΝΟΜΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!