δένδιας-αν-διαφωνούσε-μαζί-μου-ο-πρωθυ-650458
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 01.03.2022 | 16:23

Δένδιας: Αν διαφωνούσε μαζί μου ο πρωθυπουργός, θα με είχε αποπέμψει

«Φωτιές» άναψε παρέμβαση που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη συζήτηση του Ουκρανικού στη Βουλή. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικές αναφορές τόσο του πρωθυπουργού όσο και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις του με τον Κυρ. Μητσοτάκη που έγιναν με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, τα χαρακτήρισε «καθοδηγούμενα» χωρίς, όμως, να διευκρινίσει από πού (σ.σ. η φημολογία αναφέρει ότι προήλθαν από το Μέγαρο Μαξίμου). Παράλληλα, αναφερόμενος στη σχετική δήλωση του Α. Τσίπρα έριξε το «μπαλάκι» στον πρωθυπουργό για τυχόν απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση: «Είπατε σαφώς ότι εάν υπήρχε διαφωνία υπουργού Εξωτερικών με τον Πρωθυπουργό, θα με είχε αποπέμψει και είναι προφανές ότι καθοδηγούμενα δημοσιεύματα που αναφέρουν δήθεν διαφωνία μου με τον Πρωθυπουργό στερούνται σοβαρότητας».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός, επικαλούμενος υπονοούμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είχε σπεύσει να δηλώσει ότι «οι σχέσεις του με τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Άμυνας είναι απολύτως αρμονικές».

Ενώ, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Κυρ. Μητσοτάκη,  ο Α. Τσίπρας υποστήριξε ότι «δεν υπαινίχθηκε διαφωνία πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών. Ο υπουργός Εξωτερικών που διαφωνεί με τον πρωθυπουργό παραιτείται», πρόσθεσε. Και κατέληξε ρίχνοντας το «καρφί» του: «Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για δικούς μου υπαινιγμούς Απάντησε δεν ξέρω σε ποιον».