Δεν θα απαντάει σε ερωτήσεις βουλευτών της ΧΑ ο Ν.Δένδιας

Την άρνησή του να απαντάει στο εξής σε ερωτήσεις βουλευτών της ΧΑ γνωστοποίησε επισήμως σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και κατόπιν της άσκησης ποινικής δίωξης για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (άρθρο 187 Π.Κ.) σε βάρος πλειάδας στελεχών του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και της διαταχθείσας προσωρινής κράτησης, μεταξύ άλλων, του γενικού γραμματέα και δύο ακόμη βουλευτών αυτού ως επικίνδυνων για τέλεση νέων εγκλημάτων (άρθρο 282 Π.Κ.), «ευρισκόμαστε σε αδυναμία να υπεισέλθουμε σε θέματα τιθέμενα δια μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου υποβαλλόμενων από βουλευτές της ομώνυμης κοινοβουλευτικής ομάδας, καθόσον η διεκπεραίωσή τους, ενόσω εκκρεμεί η ποινική υπόθεση και αυτοί παραμένουν στην εν λόγω ομάδα και κόμμα, θα ερχόταν σε αντίθεση με τα συνταγματικά και κοινοβουλευτικά θέσμια».

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή πριν από λίγο καταγγέλλει τον υπουργό για παράβαση του κανονισμού της Βουλής κατηγορώντας τον ότι ενεργεί κατόπιν εντολών της Κομισιών και των Αμερικανών: «Ο Δένδιας παραβαίνει τον κανονισμό της βουλής, αγνοεί 500.000 Έλληνες και ακολουθεί πιστά τις εντολές της Κομισιόν και των Αμερικανών κατά της Χρυσής Αυγής» αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του σχετικά με το έγγραφο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Δένδιας, «σταματά να απαντά σε ερωτήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μετά τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις».

«Αλήθεια γιατί δεν πράττει το ίδιο για τα κλεπτοκρατικά κόμματα που πλειάδα στελεχών τους διώκεται για κακουργήματα; (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ: Παπαγεωργόπουλος, Τσοχατζόπουλος, Τσουκάτος, Μαντέλης, Σταθάκης κ.ο.κ.)» καταλήγει η Χρυσή Αυγή στην ανακοίνωσή της.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΒΟΥΛΗ, ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!