Δεν πήγαν στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Τζανακοπουλος και Πολάκης

Χωρίς την παρουσία των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη θα πραγματοποιηθεί η σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής.

Από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ εισήλθε στην αίθουσα μόνο ο Σπύρος Λάππας γιατί το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι το αίτημα που κατέθεσε η πλευρά Παπαγγελόπουλου για εξαίρεση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνει όσα αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Κουμουνδούρου, με την οποία έχει καλέσει τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής να τηρήσουν την ίδια στάση που τήρησαν στην περίπτωση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, και για το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν τρία μέλη της επιτροπής.

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία και δεν υπάρξει εξαίρεση των βουλευτών της ΝΔ, τότε θα μπουν οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –πλην Τζανακόπουλου και Πολάκη- ώστε να ξεκινήσει η εξέταση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Novartis Hellas Κ. Φρουζή.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγραφε νωρίτερα το Newpost, δεν έδωσαν το παρών με το σκεπτικό πως δεν θέλουν να δυναμιτίσουν το κλίμα και να υπάρξει μια νέα αναβολή της. Όπως δήλωσε και ο κ. Τζανακόπουλος το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ  «το ζητούμενο για εμάς είναι πρώτον η υπεράσπιση της Συνταγματικής νομιμότητας – η απόφαση εξαίρεσης μας είναι ανυπόστατη και δεν υφίσταται καν στο νομικό σύμπαν – και δεύτερον δεν πρέπει να δοθεί απολύτως κανένα πρόσχημα στη ΝΔ ώστε να συνεχίσει να παρακωλύει και να εμποδίσει τη λειτουργία της Επιτροπής… Σταθμίζοντας αυτές τις δυο αρχές, στη βάση των όποιων πορευτήκαμε και τις προηγούμενες εβδομάδες θα καθορίσουμε τη στάση μας».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΛΑΚΗΣ, ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!