δεκτό-το-αίτημα-για-άρση-ασυλίας-του-π-κ-238410
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 11.12.2013 | 18:45

Δεκτό το αίτημα για άρση ασυλίας του Π.Καμμένου για τις δηλώσεις εις βάρος του Χ.Πάχτα

Με 148 ψήφους «υπέρ», 100 «κατά», 4 «παρών» και 1 «λευκό», η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου.

Πριν την ψηφοφορία ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δίωξή του για τις δηλώσεις του σε βάρος του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα βρίσκεται στην «προσπάθεια φίμωσης ενός πολιτικού που αντιδρά στις εντολές της τρόικας», ενώ για την ουσία της υπόθεσης είπε πως κατηγορείται ότι σε μια ιδιωτική συζήτηση με τις μανάδες των κατοίκων της Χαλκιδικής που πίνουν αρσενικό, τις προέτρεψε να λιντσάρουν τον δήμαρχο κ. Πάχτα.

Επιπροσθέτως, ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι η δίωξη είναι αποτέλεσμα «του tweet του διορισμένου συμβούλου του πρωθυπουργού, του κ. Μουρούτη», το οποίο ανήρτησε και έλεγε: «Πολιτικός αρχηγός ζητά από κατοίκους να λιντσάρουν εκλεγμένο δήμαρχο. Φαντάζομαι ο εισαγγελέας να επιληφθεί».

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι ο εισαγγελέας του απαγόρευσε να απολογηθεί, κατά παράβαση του Συντάγματος, «για μια φράση για την οποία θα έπρεπε να έχουν παραπεμφθεί πολλοί». Εκεί ακριβώς επικαλέστηκε παλαιότερη ανακοίνωση της Ν.Δ., στην οποία αναφερόταν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει λιντσάρισμα και φυλακίσεις επενδυτών» αλλά και φράση του Ανδ. Λοβέρδου, ο οποίος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξη; είχε πει πως «όποιος πειράξει τον Γιώργο Παπανδρέου θα οδηγήσει τη χώρα σε μακελειό».

«Σκεφτείτε όλοι ποιες φράσεις, ιδιωτικά ή δημόσια, μπορεί να έχουν ειπωθεί» είπε ο κ. Καμμένος, ο οποίος επεσήμανε ότι την ίδια ώρα προφυλάσσονται πρόσωπα που δεν θα έπρεπε και κατέθεσε 72 υποθέσεις τέως υπουργών που με σχηματισμένες δικογραφίες ή μηνύσεις πολιτών έχουν μείνει στο αρχείο του προέδρου της Βουλής, διότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες 30 υπογραφές για να εξεταστεί η πιθανή ποινική ευθύνη.

Σε ό,τι αφορά την επένδυση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» είπε ότι «γίνεται προσπάθεια για να τρομοκρατηθούν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και να σταματήσουν την αντίστασή τους απέναντι σε ένα σχέδιο που είναι εντελώς παράνομο». Μάλιστα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διατύπωσε υπαινιγμούς για εταιρεία που σήμερα είναι μέτοχος της «Ελληνικός Χρυσός» και με την οποία είχε επαγγελματική σχέση, προτού γίνει μέλος της κυβέρνησης, ο σημερινός υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.

Απαντώντας από την πλευρά του ο υφυπουργός είπε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε θεωρίες συνωμοσιολογίας. Αλλά πρέπει και να είμαστε διαυγείς και κρυστάλλινοι στην κριτική» τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και κάλεσε τον κ. Καμμένο «αν έχει στοιχεία, να κινήσει τη διαδικασία να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και τότε να παραιτηθεί. Αλλά αν δεν έχει κάποιο στοιχείο που να τον συνδέει εκείνον προσωπικά με την επένδυση της εταιρείας, από την οποία έχει αποχωρήσει εδώ και τρία χρόνια, τότε να παραιτηθεί και ο κ. Καμμένος από το βουλευτικό αξίωμα».