δ-τζανακόπουλος-θεατρική-παράσταση-ο-406544
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 10.01.2018 | 14:46

Δ. Τζανακόπουλος: Θεατρική παράσταση οι παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ

“Όταν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μπήκαν στο γραφείο της υπουργού Εργασίας δεν ξεκίνησαν τον διάλογο, αλλά είπαν “θα περιμένετε να έρθουν οι κάμερες”. Όλο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει θεατρική παράσταση, παρά πραγματική διαμαρτυρία” είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Από την μεριά της κυβέρνησης έγινε σκληρή διαπραγμάτευση ειδικά στο ζήτημα των εργασιακών. Καταφέραμε να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Καταφέραμε να αποκρούσουμε τις ομαδικές απολύσεις”, ενώ συμπλήρωσε “η ρύθμιση για την απεργία είναι μικρής σημασίας αλλαγή. Αυτό το οποίο αλλάζει είναι ότι από το 1/3 των μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων που απαιτείται να έχουν παρουσία για να έχει απαρτία, γίνεται 50% συν 1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών”.

Όσον αφορά το ΚΚΕ τόνισε: “Από τις μάχες της κυβέρνησης το ΚΚΕ ήταν απών. Αποφάσισε τώρα ενόψει αυτής της ρύθμισης να κάνει επικοινωνιακού χαρακτήρα καμπάνια για λόγους που αφορούν το ίδιο. Αυτό δεν έχει στόχο την πραγματική ενίσχυση της εργασίας, αλλά αντιθέτως να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όταν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μπήκαν στο γραφείο της υπουργού Εργασίας δεν ξεκίνησαν τον διάλογο, αλλά είπαν “θα περιμένετε να έρθουν οι κάμερες”. Όλο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει θεατρική παράσταση, παρά πραγματική διαμαρτυρία”.