Δ.Κουτσούμπας: Σε νέες αυξήσεις του ρεύματος οδηγεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Ως «έγκλημα» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την επικείμενη ιδιωτικοποίηση των λιγνιτορυχείων και λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ.

«Το νέο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης θα οδηγήσει σε νέες αυξήσεις στη τιμή του ρεύματος για τον λαό, σε απολύσεις στον κλάδο και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, με μοναδικούς ωφελημένους τους επενδυτές και τους βιομηχάνους που θα εξασφαλίσουν φθηνή ηλεκτροπαραγωγή και ακόμα μεγαλύτερα κέρδη» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με τον γ.γ. του ΚΚΕ, «αυτό είναι ο επόμενος κρίκος στην πολιτική της «απελευθέρωσης» και εμπορευματοποίησης της ενέργειας, την οποία υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις». «Γι’ αυτό και καλούμε τον ελληνικό λαό να αντιπαλέψει την πολιτική ΕΕ-άρχουσας τάξης της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης της ενέργειας, σημαδεύοντας τον πραγματικό του αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους και την εξουσία τους, για να γίνει η ενέργεια πραγματικά κοινωνικό αγαθό» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Συνάντηση βουλευτών του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

Το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης αντιπροσωπείας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τους βουλευτές και μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη και Νίκο Καραθανασόπουλο, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ.

Η αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε για τη σταθερή υποστήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΕΗ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!