Χατζηδάκης: Ο Σπίρτζης ως πρώην ΠΑΣΟΚ τι παριστάνει με τις καταγγελίες

Κοντή μνήμη καταλογίζει στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την αντίδραση του υπουργού σχετικά με την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ε.Ε. για τα δημόσια έργα και ειδικότερα τα έργα των αυτοκινητοδρόμων.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζει με νόημα στον υπουργό ότι την περίοδο 2000-2014 ήταν προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, οπότε δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως καταγγέλλων για τις υπερκοστολογήσεις στα έργα των αυτοκινητοδρόμων.

«Η Νέα Δημοκρατία, στην περίοδο 2000 – 2004 και 2009-2011, ήταν στην Αντιπολίτευση. Είχε δε κατ’ επανάληψη ασκήσει σκληρή κριτική σε σχέση με την πολιτική στα δημόσια έργα. Ας μην καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματα τα οποία είχαμε πρώτοι καταγγείλει εμείς. Όσον αφορά δε στον κ. Σπίρτζη, του υπενθυμίζουμε απλώς ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου 2000 – 20014 ήταν προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Επομένως τι παριστάνει σήμερα με τις καταγγελίες;», διερωτάται χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Σημειώνει επίσης, ότι το 2007 επί κυβέρνησης Καραμανλή υπεγράφησαν οι συμβάσεις παραχώρησης των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων οι οποίες ψηφίστηκαν από τη Βουλή με ευρύτατη πλειοψηφία, έργα εκ των οποίων ορισμένα εγκαινιάστηκαν διθυραμβικά από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η κβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που σήμερα παριστάνει τον τιμητή για τα δημόσια έργα, είναι αυτή που ευθύνεται -λόγω της περιβόητης διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη, του σκουπίσματος των ταμειακών διαθεσίμων του Δημοσίου και των capital controls- για τη διακοπή των εργασιών στους αυτοκινητόδρομους το 2015. Και ως αποτέλεσμα αυτών των επιλογών, ο κ. Σπίρτζης έδωσε “πανωπροίκι” 500 εκ. ευρώ στους εργολάβους για να επανεκκινήσουν.

«Κρείττον το σιγάν, λοιπόν», καταλήγει στη δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΠΙΡΤΖΗΣ, ΠΡΩΗΝ, ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ, ΠΑΣΟΚΟΣ