Χαρίτσης: «Ρεαλιστικές και κοστολογημένες οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ» - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

 Χαρίτσης: «Ρεαλιστικές και κοστολογημένες οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ»

 Χαρίτσης: «Ρεαλιστικές και κοστολογημένες οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ»

Ρεαλιστικές και κοστολογημένες και εκφράζουν τις ανάγκες της κοινωνίας σήμερα.

Αυτό δήλωσε (Open) ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Μαζί με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, θα προχωρήσουμε σε διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ ,διευκρινίζοντας ότι «η τεκμηριωμένη πρότασή μας για το κούρεμα του χρέους φτάνει στα 1,7 δισ. ευρώ  ενώ το σύνολο των μόνιμων μέτρων αθροίζει σε 5 δισ.».

«Χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία προχωρούν σε αύξηση του κατώτατου μισθού για να ενισχύσουν το διαθέσιμο εισόδημα» επεσήμανε ο Αλ. Χαρίτσης, διερωτώμενος: «Πώς θα ανταποκριθούν τα νοικοκυριά στις εκρηκτικές ανατιμήσεις αν δεν στηριχθεί το εισόδημά τους;».

Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη «να στηριχθεί και η ρευστότητα των επιχειρήσεων». «Το βασικό πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι το υπέρογκο χρέος που έχουν συσσωρεύσει και η αδυναμία πρόσβασης σε τραπεζική χρηματοδότηση» τόνισε ο κ. Χαρίτσης και υπενθύμισε ότι «το 60% των επιχειρήσεων δεν έλαβε απολύτως καμία ενίσχυση εν μέσω πανδημίας».

«Ας μας απαντήσει η κυβέρνηση ποιο θα είναι το κόστος αν δεν υλοποιηθούν οι προτάσεις μας» δήλωσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας «το κοινωνικό κόστος από το να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και να μείνουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι άνεργοι», «το οικονομικό κόστος από την συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης» και «το δημοσιονομικό κόστος από την έλλειψη φορολογικών εσόδων».

«Είναι οξύμωρο να μιλάει για κοστολόγηση η ΝΔ που οδήγησε την χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση και το 2015 παρέδωσε άδεια ταμεία» συνέχισε ο βουλευτής, αντιπαραβάλλοντας ότι «ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που επανάφερε την οικονομία σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, ρύθμισε το χρέος και έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια και άφησε 37 δισ. στο δημόσιο ταμείο».

«Σαν κοινωνία πρέπει να συμφωνήσουμε σε βασικές προτεραιότητες για την επόμενη μέρα» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, ξεκαθαρίζοντας ότι «πρέπει να έχουμε καλά αμειβόμενους  γιατρούς  στα νοσοκομεία, δασκάλους και  καθηγητές στα σχολεία και στα πανεπιστήμια και να μην συνεχιστεί η αποψίλωση σε βασικές κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες». «Οι προτάσεις μας θα υλοποιηθούν γιατί  αποτελούν κοινωνική αναγκαιότητα» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!