Χαρίτσης: «Η πολιτική της ΝΔ οδηγεί σε αδιέξοδο στην οικονομία»

«Τα περίφημα 24 δισ. που διαφημίζει η κυβέρνηση δεν έχουν φτάσει στην πραγματική οικονομία η οποία βιώνει τεράστιο έλλειμμα ρευστότητας», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Αλφόνσο Βιτάλη. «Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, ακόμη τα αναζητούν αυτά τα χρήματα. Άλλο πράγμα να εξαγγέλλεις και άλλο να ενισχύεις πραγματικά την οικονομία και τους κλάδους που το έχουν ανάγκη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Με τις επιλογές που έχει κάνει η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους, καθώς καλούνται ουσιαστικά να επιλέξουν είτε την απόλυση είτε τη μείωση του μισθού τους. Όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο,  μόλις 3.000 επιχειρήσεις και 33.000 από το 1 εκατ. συνολικά εργαζόμενων έχουν ενταχθεί  στο πρόγραμμα «Συν-εργασία», κάτι που συνιστά παταγώδη αποτυχία», υπογράμμισε εκπρόσωπος Τύπου. «Ακάλυπτες όμως μένουν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς αποκλείονται από την δυνατότητα δανεισμού και την άμεση ρευστότητα που χρειάζονται. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την έγκαιρη ενίσχυσή τους με ρευστότητα με μη επιστρεπτέες ενισχύσεις», πρόσθεσε.

Υπενθύμισε δε πως η ελληνική οικονομία «έπειτα από 12 συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη σε ύφεση από το φθινόπωρο του 2019 εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης. Σε συνδυασμό με την αδράνειά της στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού, τα προβλήματα στην οικονομία οξύνονται, ολόκληροι κλάδοι οδηγούνται σε αδιέξοδο και ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας. Το επιβεβαιώνει άλλωστε και ο Διοικητής της ΤτΕ, ο οποίος έκανε λόγο για αύξηση της ανεργίας στο 24% και για πολύ πιο αργή ανάκαμψη της οικονομίας τα επόμενα χρόνια». «Η κυβέρνηση λοιδόρησε το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ αντί να προχωρήσει σε  γενναίες παρεμβάσεις που έπρεπε να έχουν γίνει χθες», επισήμανε  ο Αλ. Χαρίτσης.

«Η κυβέρνηση επιλέγει λογικές εσωτερικής υποτίμησης και υποβάθμισης των περιουσιακών στοιχείων της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας, προσθέτοντας πως «τα ταμειακά διαθέσιμα των 37 δισ. που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  πρέπει να χρησιμοποιηθούν τώρα. Ο φαύλος κύκλος στον οποίο οδηγείται ξανά η ελληνική κοινωνία μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης, είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αντέξει. Καταβαραθρώνονται η καταναλωτική δύναμη, τα ασφαλιστικά ταμεία και η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας συνολικά. Πολύ φοβόμαστε ότι θα οδηγηθούμε στην λήψη νέων μέτρων λιτότητας».

Σε σχέση με το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι η κυβέρνηση εισηγείται ένα νόμο που παραπέμπει σε άλλες εποχές πριν τη μεταπολίτευση, πριν την σταθεροποίηση της δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίος ο σχεδιασμός. Η κυβέρνηση θέλει να προλάβει και να καταστείλει εκ των προτέρων τις κοινωνικές αντιδράσεις, εξαιτίας της ασφυξίας που έχει προκαλέσει στην οικονομία. Το θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι δεν μπορεί να τίθεται εν αμφιβόλω και σε περιστολή. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Πρόκειται για αντιδημοκρατικό κατήφορο και για επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια», κατέληξε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΧΑΡΙΤΣΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]