Χαρίτσης: Η ΝΔ προχωρά σε ρυθμίσεις διάλυσης των εργασιακών σχέσεων

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 26 Μαρτίου 2020 - 19:50
  • Comments Off

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» για την τεράστια ανάγκη που υπάρχει να ενισχυθεί άμεσα το εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο έχει τον πιο κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού που μαστίζει την χώρα.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προχωρά σε ρυθμίσεις διάλυσης των εργασιακών σχέσεων εν μέσω κρίσης, καλώντας την να τις ανακαλέσει, ενώ επισήμανε ότι τέτοια μέτρα επίθεσης στις εργασιακές σχέσεις δεν λαμβάνονται σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

Πιο συγκεκριμένα,

Την ανάγκη να «ενισχυθεί άμεσα το εθνικό σύστημα υγείας, που έχει τον πιο κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας» και «να στηριχθεί τώρα η οικονομία με οριζόντια μέτρα και γενναία ένεση ρευστότητας», επισήμανε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας: «Δεν κάνουμε κριτική για την κριτική, αλλά  προτάσεις κρίσιμες για τις ζωές των συμπολιτών μας.  Βάζουμε πλάτη, αλλά επιμένουμε και πιέζουμε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης. Τριάντα μέρες σχεδόν έχουν περάσει από το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας, δε χωρά άλλη ολιγωρία».

Όσο αφορά στη θωράκιση του ΕΣΥ, ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε την ανάγκη «να ενισχυθεί πρωτίστως με προσωπικό». «Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε πόσοι από τους προσληφθέντες νοσηλευτές έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις του, ενώ εκκρεμούν από πέρυσι οι 4.000 μόνιμες προσλήψεις που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη «να ενταχθεί στον συνολικό σχεδιασμό και η πρωτοβάθμια περίθαλψη, τα αστικά και αγροτικά κέντρα υγείας, καθώς και οι ΤΟΜΥ». Ακόμη, «να δοθούν μέσα ατομικής προστασίας σε όλο το υγειονομικό προσωπικό, όπως ζητούν οι ομοσπονδίες των νοσοκομειακών γιατρών με ανακοινώσεις τους, και να ενισχυθούν οι ΜΕΘ με επίταξη και όλων των κρεβατιών εντατικής θεραπείας σε ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία».

«Χρειάζονται οριζόντια μέτρα της οικονομίας τώρα, πριν βαθύνει κι άλλο η κρίση. Οι αναστολές των υποχρεώσεων δεν αρκούν» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου, τονίζοντας ότι «το μαξιλάρι των 35 δισ. που δημιούργησε η  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία της χώρας», ενώ επισήμανε ότι «οι δημοσιονομικοί περιορισμοί από την Ευρώπη δεν υφίστανται πλέον και οι δαπάνες για τον κορωνοϊό εξαιρούνται από τον προϋπολογισμό. Χρειάζεται να δοθεί ζεστό χρήμα στις επιχειρήσεις και όχι μόνο εγγυοδοτικά εργαλεία».

«Δυστυχώς η ΝΔ προχωρά σε ρυθμίσεις διάλυσης των εργασιακών σχέσεων εν μέσω κρίσης. Εκ περιτροπής εργασία με μισό μισθό και πρόβλεψη για αναστολή των συμβάσεων» επεσήμανε ο Αλ. Χαρίτσης, καλώντας την κυβέρνηση να τις ανακαλέσει. Τέτοια μέτρα επίθεσης στις εργασιακές σχέσεις δεν λαμβάνονται σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, τόνισε ο κ. Χαρίτσης. Ενώ , επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ώστε «να στηριχθεί το σύνολο του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση». «Αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα, θα γυρίσουμε στις χειρότερες ημέρες της κρίσης που ζήσαμε» διεμήνυσε.

Κλείνοντας, με αφορμή τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, κάλεσε «την Ευρώπη να καταλάβει που βρισκόμαστε και να επικρατήσει η αλληλεγγύη». «Δεν μπορεί πάλι το βάρος να μετακυλιστεί στις χώρες του Νότου και τους εργαζόμενους. Αν επικρατήσουν οι λογικές της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, η κρίση του 2008 θα φαντάζει παιδική χαρά μπροστά σε αυτή που  βιώνουμε  σήμερα. Η Ευρώπη είναι που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία και πρέπει να λάβει μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Αλίμονο αν κάθε χώρα αφεθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση μόνη της», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]