Χαρίτσης: Η κυβέρνηση ικανοποιεί τις πιο κρυφές επιθυμίες του ΣΕΒ

  • Απο stergios
  • 11 Αυγούστου 2019 - 19:04
  • Comments Off

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα σε ένα μήνα έχει απελευθερώσει το τζίνι του κοινωνικού συντηρητισμού, του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού και του κομματικού εναγκαλισμού του κράτους», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο κ. Χαρίτσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πραγματοποιεί «ολική επαναφορά στο κομματικό κράτος» και ότι «ικανοποιεί τις πιο κρυφές επιθυμίες του ΣΕΒ, καταργώντας τη ρύθμιση για την αιτιολόγηση των απολύσεων και την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες».

Σημειώνει, επίσης, ότι «η σπουδή της ΝΔ να νομοθετεί μνημονιακού τύπου μέτρα στην εποχή που η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια υπογραμμίζει την προσήλωσή της στις πολιτικές της λιτότητας για τους πολλούς και της μεροληψίας υπέρ των ισχυρών».

Σχετικά με την πορεία μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αναφέρεται στην πρόκληση της συγκρότησης μιας «πλειοψηφικής και κοινωνικά ριζωμένης συμμαχίας, ενός ηγεμονικού μπλοκ», στον πυρήνα του οποίου θα είναι «ένα ζωντανό και μαζικό κόμμα της Αριστεράς του 21ου αιώνα».

Αναφερόμενος, τέλος, στην Επιτροπή για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, δηλώνει ότι «η επέτειος του 1821 είναι εξαιρετικά σημαντική για να την μετατρέψουμε σε μια απλοϊκή σχολική γιορτή με προϋπολογισμό που παραπέμπει στους φαραωνικούς Ολυμπιακούς Αγώνες».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΣΕΒ, ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]