Χαρίτσης: Η Δημοκρατία δεν μπορεί να θυσιάζεται στον βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων

  • Απο stergios
  • 18 Μαΐου 2019 - 10:08
  • Comments Off

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Η Επόμενη Μέρα» και στον δημοσιογράφο Άρη Ραβανό.

Αναφερόμενος στους παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς στελεχών της Ν.Δ περί δήθεν «προσπάθειας αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος», ο κ. Χαρίτσης τόνισε:

«Στελέχη της ΝΔ υπέπεσαν σε ένα βαρύτατο θεσμικό ατόπημα. Έφτασαν να αμφισβητήσουν εκ των προτέρων την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά από το 1974 μέχρι σήμερα.

Αυτές οι πρωτοφανείς στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας δηλώσεις, δεν πλήττουν την Κυβέρνηση. Προσβάλουν πρωτίστως όλους όσοι είναι επιφορτισμένοι με τη διενέργεια των εκλογών: τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τον Άρειο Πάγο, τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Ήδη το συντονιστικό των Δικηγορικών Συλλόγων απάντησε σε οξύτατους τόνους στον κ. Αυγενάκη.

Η δημοκρατία και οι θεσμοί δεν μπορούν να θυσιάζονται στον βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Είναι θετικό ότι, έστω και με καθυστέρηση, ο κ. Μητσοτάκης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και ανακάλεσε τα στελέχη του στην τάξη, επισημαίνοντας το αυτονόητο: ότι δεν τίθεται απολύτως κανένα ζήτημα ως προς τη διαφάνεια και το αδιάβλητο των εκλογών».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΔ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΘΕΣΜΟΙ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!