Χαρίτσης: Αποκαθιστούμε εργασιακά δικαιώματα στους ΟΤΑ που έπληξαν οι πολιτικές Μητσοτάκη

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι ο νέος νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών, που ψηφίστηκε αυτές τις μέρες στη Βουλή, ενισχύει το θεσμικό πλαίσιο για την ισότητα των φύλων, εκσυγχρονίζει το σύστημα απόδοσης ιθαγένειας και αποκαθιστά εργασιακά δικαιώματα εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, που έπληξαν οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη το 2014.

Πρόσθεσε ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι δέσμευση της Ελληνικής Κυβέρνηση. Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο που διαμορφώνει ένα αποτελεσματικό δίχτυ ασφάλειας για τους πολίτες και ταυτόχρονα θωρακίζει το τραπεζικό σύστημα.

Αναφερόμενος στο Brexit και στις εξελίξεις στη Μ.Βρετανία υπογράμμισε ότι το χάος που επικρατεί, δείχνει τι συμβαίνει όταν επιτρέπουμε σε ακροδεξιές δυνάμεις να εκφράσουν με τον λαϊκισμό και τα fake news τη λαϊκή δυσαρέσκεια από την αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και το έλλειμμα δημοκρατίας.

Ο κ. Χαρίτσης , μιλώντας για τις ευρωεκλογές σημείωσε με έμφαση ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσουν οι δημοκρατικές δυνάμεις να δώσουν προοδευτική διέξοδο στα κρίσιμα διλήμματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και η Ελλάδα και να βάλουν φρένο στην ακροδεξιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΟΤΑ, ΧΑΡΙΤΣΗΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!