αυτοκριτική-οικονόμου-για-τέμπη-υπάρ-1107534
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 07.03.2023 | 22:53

Αυτοκριτική Οικονόμου για Τέμπη: Υπάρχει  πλέγμα ενεργειών για το οποίο έχουμε ευθύνες

Με διάθεση αυτοκριτικής εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ερωτώμενος σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ερωτώμενος σχετικά με απαντήσεις που είχε δώσει ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε επικρίσεις για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων: «Δεν χωρούν δεύτερες σκέψεις, προφανώς και ο Καραμανλής θα έχει αναθεωρήσει τις θέσεις του και η παραίτησή του σημαίνει και μια ανάληψη αυτής της άστοχης προσέγγισης, του ελλείμματος ενημέρωσης και γνώσης. Προφανώς αναδεικνύονται δύο ζητήματα.

Ένα που αφορά την τεχνολογική πρόοδο για την υλοποίηση ενός έργου που θα είχε αποτρέψει το δυστύχημα και αναδεικνύεται και ζήτημα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στον ΟΣΕ. Όλα αυτά έχουν αντανάκλαση στη δική μας κυβέρνηση, δεν το κρύψαμε, αναλαμβάνεται αυτό το μερίδιο της ευθύνης και έχουν τις ρίζες τους και σε πράγματα που δεν θα μείνουν στο σκοτάδι».

Μιλώντας σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, σημείωσε: «Η υποψηφιότητα Καραμανλή δεν είναι το μείζον αυτή την ώρα. Προτεραιότητα είναι οι απαντήσεις στην κοινωνία και οι δράσεις, άμεσες και μεσομακροπρόθεσμες για να βελτιωθούν τα πράγματα. Αυτά ακούγονται πράγματα που στον κόσμο ίσως να μην απαντούν πουθενά. Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε κάποια πράγματα όχι όμως όλα.

Οι συγγενείς θα αποζημιωθούν όπως πρέπει να αποζημιωθούν. Υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα. Ποια είναι αυτά; Γιατί μια σύμβαση που θα έπρεπε να τελειώσει το 2016 δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Η απάντηση αφορά πλέγμα ενεργειών για το οποίο έχουμε ευθύνες».