Αύριο το μεσημέρι στις 14:30 η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αύριο στις 2.30 το μεσημέρι θα γίνει τελικά η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο προεδρεύων στη συζήτηση για την κύρωση, Σπύρος Λυκούδης. Τη σχετική απόφαση έλαβε η διάσκεψη των προέδρων.

Ο μεγάλος αριθμός των ομιλητών υποχρέωσε σε αλλαγή του αρχικού προγραμματισμού που προέβλεπε ότι η Συμφωνία θα έφτανε στη διαδικασία της ψηφοφορίας σήμερα τα μεσάνυχτα.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ωστόσο δεν ήταν σε καμία περίτπωση διατεθειμένοι να αποσύρουν τα ονόματά τους από τον κατάλογο των ομιλητών, ενώ η κυβέρνηση είχε «δεσμευθεί» ότι θα δινόταν «άπλετος χρόνος», για συζήτηση επί της Συμφωνίας.
Η αρχική εκτίμηση, λοιπόν, ήταν ότι η ψηφοφορία θα πήγαινε τα ξημερώματα της Πέμπτης προς την Παρασκευή. Αποφασίσθηκε ωστόσο, η συζήτηση να κλείσει απόψε στη μιάμιση τα ξημερώματα, να συνεχισθεί αύριο το πρωί και να ολοκληρωθεί με τη διαδικασία της ψηφοφορίας στις 2.30 το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση της Βουλής

Η συζήτηση  του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα συνεχισθεί και αύριο, με απόφαση της σύσκεψης του Προεδρείου της Βουλής, κατόπιν εισήγησης του Προέδρου κ. Νικολάου Βούτση. Η αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του νομοσχεδίου θα αρχίσει στις 09:00 και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί περί τις 14:30, δι’ εκφωνήσεως του καταλόγου των βουλευτών.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μέχρι σήμερα το απόγευμα είχαν μιλήσει μόνον οι μισοί περίπου από τους βουλευτές που είχαν εγγραφεί ως ομιλητές και αν η ψηφοφορία διεξαγόταν απόψε θα έπρεπε να κοπούν τουλάχιστον οι μισοί συνυπολογιζομένων των παρεμβάσεων Υπουργών και Πολιτικών Αρχηγών. Με δεδομένη τη δέσμευση για άνεση χρόνου στη διαδικασία και την τοποθέτηση όσων βουλευτών το επιθυμούσαν, δεν θα είχε κανένα νόημα -και για τον κόσμο που παρακολουθεί- και δεν θα ήταν σωστό να συνεχισθεί η συνεδρίαση όλη τη νύχτα και να διεξαχθεί η ψηφοφορία το πρωί, αφού δεν υπάρχει κανενός είδους πίεση ή δέσμευση για το πότε θα ολοκληρωθεί.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι οι ομιλητές, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φθάσουν αύριο το μεσημέρι κοντά στους 230, περισσότεροι απ’ όσους τοποθετήθηκαν κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, ΑΥΡΙΟ, ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΠΡΕΣΠΩΝ, 14:30


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!