Αυγή: Πανηγυρίζει ο Κ.Μητσοτάκης για το 15,2% ύφεση

Τι και αν σημειώθηκε η χειρότερη επίδοση τριμήνου ιστορικά στη χώρα (ύφεση 15,2%) και μία από τις χειρότερες στην Ευρώπη, με όλους τους βασικές δείκτες να καταρρέουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως γράφει η Αυγή, «εμφανίστηκε να εθελοτυφλεί απέναντι στην τεράστια ύφεση».

Ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του από την Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι το 15,2% είναι αισθητά χαμηλότερο από την ύφεση του β΄ τριμήνου σε σημαντικές ευρωπαϊκές οικονομίες και σημείωσε ότι η Ισπανία θα κλείσει με ύφεση 22%, η Γαλλία με 19% και η Ιταλία με 17,3%.

«Το λέω αυτό διότι στην αρχή της κρίσης πολλοί διεθνείς οργανισμοί επηρεασμένοι, ίσως, από την σημαντική συμμετοχή του τουρισμού στην ανάπτυξη της χώρας είχαν εκτιμήσει ότι η Ελλάδα θα είχε την μεγαλύτερη ύφεση απ’ όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Αυτό είναι κάτι το οποίο, ευτυχώς, δεν επιβεβαιώνεται. Η Ελλάδα είναι στο μέσο της Ευρωζώνης ως προς την εκτιμώμενη ύφεση του πρώτου εξαμήνου του 2020. Θα κλείσουμε με μια ύφεση της τάξης του 7,9%».

Κατά τα άλλα ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση αυτή στάθηκε δίπλα στις ανάγκες των Ελλήνων εργαζομένων, στις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων με ένα πακέτο μέτρων το οποίο προσαρμοζόταν συνέχεια καθώς εξελισσόταν η πανδημία». Τέλος, ανέφερε ότι το επόμενο Σάββατο θα μιλήσει αναλυτικά «για την δεύτερη φάση αυτού του μεγάλου πακέτου στήριξης της ελληνικής κοινωνίας».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΦΕΣΗ, ΑΥΓΗ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!