Αυγενάκης προς Φίλη: «Τα στελέχη της ΝΔ είναι δημοκράτες-Δεν σας φοβούνται»

«Έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας, μία κυβέρνηση κουρελού. Θέλουν να αλλοιώσουν ακόμα και την σύνθεση των επιτροπών», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, κ. Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στην τηλεόραση του «ANT1» και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα».

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

• Η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ήταν πολύ συμπιεσμένη. Δεν δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσουν οι Βουλευτές. Από την ΝΔ μιλήσαμε μόνο 12 Βουλευτές. Ήταν διαδικασία-κονσέρβα, κακή στιγμή για το Κοινοβούλιο και την ευθύνη την έχει ο κ. Βούτσης.

• H νέα κυβέρνηση που συγκροτήθηκε είναι κυβέρνηση μειοψηφίας. Και σε όλες τις επιτροπές ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ζητεί και να λαμβάνει τη στήριξη άλλων κομμάτων ή ανεξάρτητων βουλευτών προκειμένου να περνάει τα νομοσχέδια. Έτσι θα πορευτεί μέχρι τις εκλογές, με συγκυριακές πλειοψηφίες διότι αυτό ακριβώς ορίζει το Σύνταγμα.

• Σύμφωνα με το άρθρο 68, παράγραφος 3 του Συντάγματος οι κοινοβουλευτικές επιτροπές συνιστώνται ανάλογα με την δύναμη των κοινοβουλευτικών ομάδων και των ανεξάρτητων βουλευτών. Δεν προβλέπουν ως κριτήριο συγκρότησης των επιτροπών την όποια συγκυριακή και ετερόκλητη πλειοψηφία μπορεί να προκύψει από μια ψήφο εμπιστοσύνης σε Κυβέρνηση.

• Βάσει του Συντάγματος, οι βουλευτές που μετέχουν στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές είναι απαραίτητο να αντιστοιχούν ακριβώς στη δύναμη των Κομμάτων στην Ολομέλεια.

• Το Σκοπιανό και τα εθνικά θέματα δεν είναι για εργαλειοποίηση όπως κάνουν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος. Όχι άλλο ποδόσφαιρο με αυτά τα θέματα.

• Οι ΝΔκράτες είμαστε μια γροθιά. Δε επιτρέπω στον κ. Φίλη να τρομοκρατεί τα στελέχη μας, τους επικεφαλής των οργανώσεών μας! Αυτοί που στήνανε κρεμάλες στις πλατείες, που κάνανε τα πάντα για να ανέβουν στην εξουσία, δε μπορούν να μιλάνε για τα στελέχη της ΝΔ! Τα στελέχη μας είναι δημοκράτες, μαχητές και δεν τους φοβούνται.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΦΥΛΗ, ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!