Αττική: Δημοσκόπηση «έκπληξη» της Κάπα Research -Δείτε τις διαφορές ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα ευρήματα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Κάπα Research για το “Έθνος”, αναφορικά με την ισορροπία δυνάμεων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στο λεκανοπέδιο της Αττικής, το οποίο έχει πάντοτε ειδικό βάρος στην τελική έκβαση μιας εκλογικής αναμέτρησης, λόγω του γεγονότος ότι αριθμεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Κάπα Research για το “Έθνος” λοιπόν, στο λεκανοπέδιο της Αττικής η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις στο 2,8%.

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 22,3%, έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου δίνουν ποσοστό 22,3% στη ΝΔ, 19,5% στον ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή, στο 6,6% το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ στο 6,5%.
Ακολουθούν ΑΝΕΛ με 1,8%, Ένωση Κεντρώων με 2,5%, Λαϊκή Ενότητα μς 2,1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,7% και Ελληνική Λύση1,3%.

Πρόθεση ψήφου Πανελλαδικά 

Σημειώνεται ότι στην πρόθεση ψήφου, στην ίδια δημοσκόπηση, η ΝΔ έχει προβάδισμα 5,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας 23,3%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή (8,7%) και ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής (6,9%), ΚΚΕ (5,7%), Ενωση Κεντρώων (2,6%) και ΑΝΕΛ (2%).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΜΜΑΤΑ, ΚΑΠΑ RESEARCH


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!