Αθανασίου: Δεν υπάρχει ανάγκη νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου

Δεν υπάρχει ανάγκη νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, τόνισε, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαρ. Αθανασίου.

«Πιστεύω ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο καλύπτει τις ανάγκες που η απόφαση- πλαίσιο της ΕΕ έχει θέσει για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων» υποστήριξε, αλλά αναγνώρισε ότι χρειάζονται ορισμένες παρεμβάσεις και συμπληρώσεις, που όμως, όπως είπε, δεν δικαιολογούν τον θόρυβο που υπάρχει.

Σημείωσε, ταυτόχρονα, ότι με καλή διάθεση θα μπορούσε να οριστεί μια επιτροπή η οποία θα εξετάσει όλο το φάσμα του Δικαίου που ρυθμίζει τα ζητήματα τα οποία αφορούν στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι τα ζητήματα αυτά δεν λύνονται επικοινωνιακά και επισήμανε ότι το θέμα της εφαρμογής του νόμου είναι διαφορετικό από τη νομοθεσία. Διευκρίνισε, ωστόσο, πως «δεν λέω ότι το υπουργείο σκέφθηκε επικοινωνιακά, αλλά τι περνά στον κόσμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός της ημέρας αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και το πρακτικό της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ) για το νομοσχέδιο.

Διαβάστε επίσης
Το αντιρατσιστικό στο επίκεντρο της συνάντησης των 3 αρχηγών
Συνάντηση Βενιζέλου-Ρουπακιώτη για το αντιρατσιστικό
ΠΑΣΟΚ: Επτά ερωταπαντήσεις για το αντιρατσιστικό
Στις καλένδες το αντιρατσιστικό από ΝΔ, Αθανασίου

Βενιζέλος: Το αντιρατσιστικό πρέπει να συζητηθεί από τους αρχηγούς

Διευκρινίσεις για τη νομική αναγκαιότητα του αντιρατσιστικού ζήτησε η ΚΕΝΕ
«Δεν υπάρχουν κωλύματα στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο»
Νέο μέτωπο στην κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Ρουπακιώτης: «Δεν αποσύρεται το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!