Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, η δίκη του οποίου για ξέπλυμα χρήματος από «μίζες»των εξοπλιστικών προγραμμάτων άρχισε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Στο εδώλιο κάθονται επίσης άλλοι 18 κατηγορούμενοι.

«Αρνούμαι κατηγορηματικά και απόλυτα το κατηγορητήριο, με το οποίο επιχειρείται συστηματικά να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει μία παράνομη εγκληματική οργάνωση, μια συμμορία, που έχει σκοπό να ξεπλύνει μαύρο χρήμα και ότι δήθεν πίσω από αυτήν κρύβεται ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, που επί έξι χρόνια κάναμε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει για τη χώρα», ειπε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, καταθέτοντας, μεταξύ άλλων έκανε λόγο για κρατική βία, ενώ ζήτησε εκ νέου την αποφυλάκιση της συζύγου του Βίκης Σταμάτη.

Ο πρώην υπουργός ανεφερε, μεταξυ άλλων, ότι θίγεται που είναι υποχρεωμένος να επισημαίνει διαρκώς τα ίδια πράγματα, καθώς, όπως είπε, «εδώ υπάρχει μία πορεία κεντρικά καθοδηγούμενη. Επί 12 μήνες είμαι προφυλακισμένος και εγώ και η γυναίκα μου και η κόρη μου, είναι άδικο, υπάρχει κρατική βία εναντίον μας».

Ζήτησε δε από το δικαστήριο να μεριμνήσει ώστε να αποφυλακιστεί η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η οποία, όπως τόνισε, βρίσκεται στη φυλακή εξαιτίας του.

Η δικη διεκόπη για τις 8 Μαΐου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ, ΔΙΚΗ, ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΖΕΣ


Αφήστε μια απάντηση