άρχισε-το-σκληρό-ροκ-μητσοτάκης-κατ-1130987
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 01.02.2023 | 15:09

Άρχισε το «σκληρό ροκ» -Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Δεν έχουμε «πεζοδρομιακή» δημοκρατία

Οι κάλπες πλησιάζουν και το «σκληρό ροκ» μπαίνει στην πρώτη γραμμή. Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς προχώρησε σε σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας σε συγκέντρωση στον Μαραθώνα.

«Δεν συνηθίζω συχνά να αναφέρομαι στον κ. Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθώ πολύ περισσότερο να μιλώ γι’ αυτά τα οποία κάναμε και κυρίως γι’ αυτά τα οποία θα κάνουμε από εδώ και στο εξής. Δεν μπορώ, όμως, να μη σχολιάσω τη θλιβερή και απαράδεκτη εικόνα ενός αρχηγού του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος, ο οποίος με τις χθεσινές του δηλώσεις περιφρονεί ανοιχτά το κοινοβούλιο και τη συνταγματική τάξη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας μη έχοντας να σας πει απολύτως τίποτα για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζετε, μην έχοντας πει μία κουβέντα για το μέλλον της χώρας όπως το οραματίζονται, μη μπορώντας να πει τίποτα για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα τα οποία είναι ανοιχτά -διότι προφανώς έχει άλλη άποψη για τα εθνικά θέματα και δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο- καταφεύγει σε έναν αδιανόητο ακτιβισμό, ο οποίος μας θυμίζει όχι απλά τον Τσίπρα του 2015, αλλά τον Τσίπρα πριν από 10 χρόνια, του 2012, τότε που είχαμε την άνω και την κάτω πλατεία και κάποιοι φωνάζανε να πάνε να εισβάλουν στη Βουλή με τα γνωστά χυδαία συνθήματα».

Έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι «πεζοδρομιακή» δημοκρατία

«Ας του πει κάποιος ότι έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι «πεζοδρομιακή» δημοκρατία», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Και ας αναλογιστεί ότι είμαστε στην κυβέρνηση σήμερα επειδή μας ψήφισε το 40% του ελληνικού λαού. Και ας αντιληφθεί, επιτέλους, ότι απολαμβάνουμε της εμπιστοσύνης της Βουλής, επειδή πριν από λίγες μέρες έκανε πρόταση δυσπιστίας, «έφαγε τα μούτρα του» και 156 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν την εμπιστοσύνη τους σε αυτή την κυβέρνηση. Ας αφήσει, λοιπόν, στην άκρη αυτά τα ψευτοεπικονωνιακά νταηλίκια και ας σοβαρευτεί επιτέλους. Ας σοβαρευτεί και ας έρθει να μιλήσουμε επί πραγματικών επιχειρημάτων. Να συγκρίνουμε τις διαδρομές μας, να μιλήσουμε για το παρελθόν μας. Τέσσερα χρόνια ήταν Πρωθυπουργός. Γιατί δεν θέλει να μας πει τι έκανε επιτέλους για τη χώρα αυτά τα τέσσερα χρόνια;»

Κατηγόρησε ακόμα την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι έχει επιλέξει να φτάσουμε στις εκλογές μέσα σε ένα κλίμα μεγάλης τοξικότητας. Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι ρίχνει «λάδι» στη «φωτιά» της τοξικότητας που κατά τα άλλα καταδικάζει…