Αποστάσεις Μαξίμου από Δούρου για «αριστερό success story», ιδρυτικό συνέδριο

Σαφείς αποστάσεις από τις απόψεις  της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου ότι το 2ο Συνέδριο πρέπει, στην ουσία να λειτουργήσει ως ιδρυτικό που θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ «από ένα ριζοσπαστικό σε ένα κανονικό κόμμα», κράτησε  ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Είναι ενδεικτικό ότι στην ομιλία της η κ. Δούρου υποστήριξε από το βήμα του Συνεδρίου ότι «θα έχουμε αριστερό succes story ή ήττα στο όνομα της ιδεολογικής καθαρότητας». Και πρόσθεσε: Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την πολυτέλεια ότι περαιτέρω αδράνεια και αναποτελεσματικότητα θα ενδυθεί καινούργια ψευτοδιλήμματα. Συζητώντας σοβαρά για το τι κόμμα θέλουμε, αυτό το συνέδριο είναι ιδρυτικό. Σε αυτό το συνέδριο φτιάχνουμε μια νέα Αριστερά μακριά από εύκολες λύσεις και καθαρότητες, κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Υπάρχει η περίπτωση να φύγουμε από ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα και να γίνουμε κανονικό κόμμα;», κατέληξε.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο κ. Τζανακόπουλος εξέφραζε την κάθετη διαφωνία του με τον περιφερειάρχη, επιβεβαιώνοντας ότι οι σχέσεις Μαξίμου – Δούρου διάγουν περίοδο ψυχρότητας: «Το 2ο συνέδριο δεν είναι ιδρυτικό, είναι ένα συνέδριο συνέχειας μιας ριζοσπαστικής Αριστεράς, η οποία έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πολύ μακριά. Είναι το συνέδριο μιας ριζοσπαστικής Αριστεράς, η οποία κατάφερε να είναι σήμερα η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από τα λάθη της, μέσα από τις αντιφάσεις της, μέσα από τα παράδοξα της, μέσα από τα σωστά και τα λάθη της» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Ήταν τα ερωτήματα τα οποία εμείς θέσαμε, με αυτό τον στρεβλό, πολλές φορές, τρόπο, που μας έφεραν μέχρι εδώ, αλλά και οι ειδικές απαντήσεις τις οποίες δώσαμε. Με αυτή την έννοια αυτό το συνέδριο δεν μπορεί παρά να είναι ένα συνέδριο τομής μέσα στη συνέχεια. Δεν μπορεί παρά να είναι ένα συνέδριο ανσυγκρότησης και στρατηγικού σχεδιασμού για τη μεγάλη σύγκρουση η οποία είναι σήμερα παρούσα και είναι ενεργή».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΔΟΥΡΟΥ, SUCCESS STORY, ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!