απάντηση-συριζα-σε-νδ-για-ελευθερία-τύ-464573
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 03.05.2022 | 18:18

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για Ελευθερία Τύπου: «Πρωτόκολλο αυταρχικών και ακροδεξιών δυνάμεων»

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κυβέρνησης για το θέμα της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα μας. Σε νέα ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά στη ΝΔ, τονίζοντας ότι κρατά πρωτόκολλο αυταρχικών και ακροδεξιών δυνάμεων.

«Το 2019 στην αντίστοιχη κατάταξη η χώρα βρισκόταν στη θέση 65. Το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται στην θέση 108 και τελευταία στην Ε.Ε. αποτυπώνει την παρακμή της ελευθερίας του τύπου στη χώρα μας», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ευχαριστούμε την ΝΔ που στην ανακοίνωση της χαρακτηρίζει υποτιμητικά την διεθνή οργάνωση ως “καμία ΜΚΟ”.Έτσι απέδειξε και για τους πιο δύσπιστους ότι κρατάει το πρωτόκολλο που έχουν διεθνώς οι αυταρχικές και ακροδεξιές δυνάμεις», καταλήγει.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η ΝΔ ανέφερε εκτός άλλων ότι «Το γεγονός ότι η ελευθερία του Τύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένη στη χώρα μας, δεν περιμένουν οι Έλληνες να το διαπιστώσει καμία ΜΚΟ, με τα δικά της κριτήρια και όταν εμπλέκει ζητήματα που διερευνώνται και τα χρησιμοποιεί επιβαρυντικά, χωρίς η Δικαιοσύνη να έχει ολοκληρώσει το έργο της».