Απάντηση Σταθάκη σε Κακλαμάνη για πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας

Απάντηση έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, σχετικά με τον λόγο που η κυβέρνηση επέλεξε να νομοθετήσει την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα ξένα κερδοσκοπικά funds, εξαιρώντας τους δανειολήπτες από τη δυνατότητα να υποβάλλουν -κατά προτεραιότητα- πρόταση εξαγοράς του δανείου τους. Σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση που δόθηκε μεταξύ άλλων σημειώνονται τα εξής:  «κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων σχετικά με τον νόμο για την απελευθέρωση της πώλησης μη-εξυπηρετούμενων δανείων, η πρόταση να παρέχεται η δυνατότητα κατά προτεραιότητα στον δανειολήπτη να εξαγοράσει τη δανειακή του οφειλή, είχε γίνει από την ελληνική κυβέρνηση ρητά και μάλιστα εγγράφως αλλά απορρίφθηκε από τους δανειστές ύστερα από διαδοχικές συζητήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, λοιπόν, ο κ. Σταθάκης δηλώνει, ουσιαστικά, πως οι κ.κ. Γιούνκερ και Σουλτς ψεύδονται. Και συνεχίζει αναφέροντας: «επειδή, λοιπόν, δεν προτίθεμαι να γίνω… Σέρλοκ Χόλμς, για να ανακαλύψω, αν λέει την αλήθεια ο Έλληνας Υπουργός ή οι Πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατέθεσα σήμερα στη Βουλή Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, με την οποία ζητώ να προσκομιστεί η έγγραφη πρόταση των ελληνικών αρχών. Έτσι θα ξεκαθαρίσει ένα μείζον θέμα, το οποίο «καίει» μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, την ώρα που έχει ξεκινήσει «κύμα» πλειστηριασμών -ακόμη και 1ης κατοικίας- σε ολόκληρη τη χώρα…».

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι αφορμή για την ερώτηση του κ. Κακλαμάνη στον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, η οποία κατατέθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, αποτέλεσαν οι επιστολές του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σουλτς, στις οποίες σημείωναν ότι η εξαγορά των δανείων μόνο από τα ξένα funds δεν ήταν προαπαιτούμενο των θεσμών αλλά της ελληνικής κυβέρνησης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΩΤΗΣΗ, ΣΤΑΘΑΚΗΣ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΠΩΛΗΣΗ, ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΞΕΝΑ FUNDS


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!