απάντηση-σκέρτσου-στον-τσίπρα-μια-μέ-1170828
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 11.05.2023 | 18:46

Απάντηση Σκέρτσου στον Τσίπρα: «Μια μέρα μετά το ντιμπέιτ, ανακάλυψε σκάνδαλο»

Στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέφερε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «παραδέχτηκε πρώτη φορά δημοσίως σκάνδαλο υποκλοπών», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος σημειώνει πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «Μία ημέρα μετά το ντιμπέιτ, ανακαλύπτει σκάνδαλο»

Συγκεκριμένα, ο Άκης Σκέρτσος αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας, όπως το συνηθίζει, να δημιουργήσει εντυπώσεις λόγω της χαμηλής απήχησης που είχαν τα μηνύματά του στο χθεσινό debate, μια μέρα μετά, ανακαλύπτει “σκάνδαλο”»

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνει: «Αυτό που έκανε ο Πρωθυπουργός στο debate δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το να αναφέρει επί λέξει τον τίτλο του περιοδικού Economist που, σε αντίθεση με όσα λέει ο κ. Τσίπρας, κατατάσσει την Ελλάδα στη φετινή έκδοση τού «Δείκτη Δημοκρατίας», 9 θέσεις ψηλότερα σε ετήσια βάση και 14 θέσεις ψηλότερα από το 2018.

O τίτλος του άρθρου είναι: Η Ελλάδα εμφανίζει σημαντική βελτίωση παρά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. (Greece: a big improver despite the spyware scandal). Η αναφορά ήταν σαφής, όσο και αν προσπαθεί να τη διαστρεβλώσει ο κ. Τσίπρας. Η υπόθεση των παρακολουθήσεων βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης στην οποία -σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα- έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».