Απαγόρευσαν στον Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει στη Βουλή

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας απαγορεύοντας στον Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε να μιλήσει στη Βουλή για τα χρέη της ΝΔ!

Αφού προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Βουλής, ο Κώστας Τασούλας τελικά αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνει παρέμβαση για τα χρέη της ΝΔ. Για το θέμα των χρεών είχε καταθέσει ερώτηση ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο ο πρωθυπουργός δεν πήγε να απαντήσει. Ο κ. Τασούλας σε μια πρωτοφανή απόφαση, δεν επέτρεψε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λάβει τον λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σημειώνεται ότι, οι πολιτικοί αρχηγοί και δη ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκ του κανονισμού έχουν το δικαίωμα να πάρουν τον λόγο ανά πάσα στιγμή στη Βουλή.

Η απόφαση προκάλεσε την οργή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Ο Πρόεδρος της Βουλής επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Βουλής λέγοντας ότι δεν μπορεί να επιτρέψει να διαμορφωθεί μια ντε φάκτο διαδικασία εκτός του Κανονισμό παρεκτός κι αν υπάρξει τροποποίηση, κάτι για το οποίο την κάλεσε να υποβάλει αίτημα. Άφησε αιχμές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί τη Βουλή για πολιτικό ακτιβισμό.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αντέδρασε έντονα και ζήτησε το λόγο απαντώντας ότι τη Βουλή την απαξιώνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός που δεν έρχεται να απαντήσει και ζήτησε από τον Κώστα Τασούλα να του υποδειχθεί ακριβώς ποιο άρθρο αναφέρει ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σηκώνοντας παράλληλα τους τόνους για το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση φιμώνεται μέσα στο «ναό της Δημοκρατίας». Τον κάλεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσει ως πρόεδρος ολόκληρης της Βουλής και όχι μόνο της ΝΔ, καθώς όπως είπε στηρίχθηκε και από τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ.

 Ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη παρέμβασης των πολιτικών αρχηγών στη διαδικασία των επίκαιρων ερωτήσεων και κήρυξε το τέλος της συνεδρίασης.
«Να σκεφτείτε καλά πριν επιχειρήσετε να φιμώστε την φωνή της αντιπολίτευσης στο ναό της Δημοκρατίας όπως έχει επιχειρήσει η παράταξή σας τα τελευταία 2 χρόνια να φιμώσει κάθε αντίθετη άποψη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν θα καταφέρετε να φιμώστε τη φωνή μας στον ναό της Δημοκρατίας» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Σας καλώ να σταθείτε στο ύψος σας ως πρόεδρος της Βουλής και όχι ως πρόεδρος που δέχεστε σκονάκια από συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ».

«Ποιο είναι το άρθρο που δεν μου επιτρέπει να μιλήσω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μιλάτε για μια διαδικασία που ζητάμε ως παράσταση. Ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει την ευθύνη της απαξίωσης και όχι εμείς που είμαστε εδώ. Σας καλώ να μην πέσετε σε αυτό το παράπτωμα» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέληξε:

«Σας παρακαλώ να μην υποπέστε το παράπτωμα να παριστάνετε τον πρόεδρο ενός κόμματος ενώ έχετε την έγκριση και της μεγάλης μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σταθείτε ως πρόεδρος της Βουλής και όχι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας, αποφάσισε να διακόψει «για την προστασία του κύρους του κοινοβουλίου από κάθε κοινωνικό ακτιβισμό».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το άρθρο που μιλάει για τις επίκαιρες ερωτήσεις δεν μιλά για δυνατότητα παρέμβασης πολιτικών αρχηγών».

«Επειδή δεν θέλω η Βουλή να μεταβληθεί σε σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού, επειδή η ολομέλεια δεν θα γίνει μονόλογος κοινοβουλευτικής ομάδας και επειδή δεν επιτρέπονται μονόλογοι και μονόπρακτα, διακόπτω τη συνεδρίαση και περιμένω πρότασή σας για τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΒΟΥΛΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]