Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην παρέμβαση Δ. Ν. Ιωνίας για χαράτσι

Στην παρέμβαση του Δήμου Νέας Ιωνίας και κινήσεων πολιτών και δικηγόρων ενάντια στα χαράτσια, που έγινε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Ορφανίδου, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασης, η βουλευτής Β΄ Αθήνας Χαρά Καφαντάρη και το μέλος της ΠΣΕ Κώστας Μαρματάκης, έκαναν την παρακάτω δήλωση: «Αυτή τη δύσκολη για τους πολίτες της χώρας περίοδο, πρώτο μέλημα όλων μας πρέπει να είναι η δημιουργία μιας μεγάλης ασπίδας αλληλεγγύης και προστασίας του κόσμου της εργασίας. Για την αυτοοργάνωση των πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση σημαντικός είναι ο ρόλος της μαχόμενης Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γι’ αυτό το λόγο συμμετείχαμε στην παρέμβαση του Δήμου Ν. Ιωνίας στη ΔΕΗ της οδού Ορφανίδου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί άμεσα τη διοίκηση της ΔΕΗ:

1. Να αναγνωρίσει ως πληρωμή ρεύματος το ποσό που παρανόμως (κατά σαφέστατη παραβίαση της διάταξης του άρθρου 422 του Αστικού Κώδικα) έχει χαρακτηρίσει ως καταβολή για το χαράτσι.

2. Να αφαιρέσει από τις προϋποθέσεις αποδοχής ως πελατών της για τους πρώην συνδρομητές των ιδιωτικών εταιριών που πτώχευσαν την εξόφληση του χαρατσιού.

3. Να παγώσει ΣΗΜΕΡΑ κιόλας και μέχρι να ασχοληθεί  με το θέμα η νέα βουλή τις διακοπές ρεύματος σε ασθενείς, άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους και όσους βρίσκονται κοντά στο όριο της φτώχειας.

«Η πρόσβαση σε ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι πολιτικό ζήτημα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τη διοίκηση μιας εταιρείας», σημείωσε η Χαρά Καφαντάρη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]