αντιδράσεις-για-το-καπέλο-πέτσα-στ-789318
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 08.07.2021 | 11:15

Αντιδράσεις για το «καπέλο Πέτσα» στον εμβολιασμό – Τα «αυτογκόλ» του υπουργού

Αντιδράσεις για το «καπέλο Πέτσα»  στον εμβολιασμό-Τα «αυτογκόλ» του υπουργού

Ο ορισμός του Στέλιου Πέτσα ως συντονιστή της προσπάθειας να επιταχυνθεί το πρόγραμμα των εμβολιασμών ερμηνεύτηκε με πολλούς τρόπους.

Ως ομολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το πρόγραμμα του εμβολιασμού δεν εξελίχθηκε σύμφωνα με τις προσδοκίες και τα χρονοδιαγράμματα της κυβέρνησης.

Ως μήνυμα για την αποτελεσματικότητα των προσώπων και ειδικά των υπουργών που «έτρεχαν» τον πρόγραμμα και στους οποίους φόρεσε, όπως λέγεται, ένα μεγαλοπρεπές καπέλο.

Λογικό είναι να υπάρχουν στο παρασκήνιο, γκρίνιες και μουρμούρες.

Τις οποίες αύξησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών καταφέρνοντας να πετύχει «αυτογκόλ» όπως χαρακτηρίζει τις τελευταίες κινήσεις του, η στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής».

Οι κυβερνητικές γκρίνιες που προκάλεσε ο κ. Πέτσας οφείλονται

-στη σπουδή του υπουργού να στείλει επιστολή στους δημάρχους

-και στη μάλλον αυτάρεσκη αρχή της. «Μου ανατέθηκε ο συντονισμός..» Δηλαδή «ήλθα να σας μαζέψω». Θεωρήθηκε ότι είναι άκομψη.

Οι συνάδελφοί του οι οποίοι έτρεχαν έως τώρα το εμβολιαστικό πρόγραμμα τα εξέλαβαν όλα αυτά ως άδειασμα. Κυρίως όμως είναι αυτογκόλ καθώς τέτοια εγχειρήματα θέλουν ομαδικότητα και δεν μπορεί να βάζεις με το καλημέρα κανέναν απέναντι»

Αλλά ο κ. Πέτσας, όπως έγραψε η aftodioikisi. gr, προλαβε να ανοίξει μέτωπο με τους δημάρχους λόγω των ανακριβειών που, όπως υποστηρίζουν, υπήρχαν στη λίστα του για τους δήμους στους οποίους δεν έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός.

Τελικά, μετά τις έντονες αντιδράσεις των δημάρχων, μέσω aftodioikisi.gr, αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί, πετυχαίνοντας ακόμη ένα αυτογκόλ…