ανταρσία-στις-γειτονιές-της-αθήνα-ο-αν-940297
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 10.09.2021 | 13:15

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνα: Ο Ανιψιός ο Θείος η Κλιματική Αλλαγή και το Ράλι Aκρόπολις

«Από την εποχή της Χούντας όταν η σύζυγος του δικτάτορα, Δέσποινα Παπαδοπούλου, κουνούσε τη σημαία στην αφετηρία του ράλι Ακρόπολης είχε να ζήσει η Αθήνα τέτοιο καρακιτσαριό. Το κέντρο έκλεισε για μια ολόκληρη μέρα για να ζεστάνουν οι διαγωνιζόμενοι τις μηχανές των οχημάτων τους απελευθερώνοντας τόνους καυσαερίων στην ατμόσφαιρα».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

«Η ειρωνεία είναι ότι αυτό έγινε υπό το βλέμμα ικανοποίησης του ακαμάτη των Αθηνών «δημάρχου» Κώστα Μπακογιάννη που μέχρι χθες διερρήγνυε τα ιμάτια του για τη κλιματική αλλαγή διεκδικώντας για τον εαυτό του το τίτλο του «πράσινου δημάρχου». Διάρα δεν έδωσε για τις περιβαντολογικές επιπτώσεις από τις γκαζιές. Προκειμένου να κατοχυρωθεί η Αθήνα ως τουριστικός προορισμός και να αυγατίζουν τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, το ΙΧ ας έχει την τιμητική του στους δρόμους του Μεγάλου Περιπάτου της αρπαχτής και της κακογουστιάς. Πόσο παραμύθι είναι ότι προωθεί τα σχέδια πράσινης πόλης φιλικής στους πεζούς στην εποχή της κλιματικής κρίσης!» τονίζει και επισημαίνει:

«Όμως αυτός που ζήλεψε τη δόξα της Δέσποινας ήταν ο θείος του «πρωθυπουργός» Κούλης. Το πρωί πήγε βαρυπενθών στη Κρήτη για τη κηδεία του Μίκη και αφού τον γιούχαραν δεόντως οι παρευρισκόμενοι γύρισε να κουνήσει τη σημαία στους ραλίστες. Στο δρόμο εκτός από το «πένθος» ξέχασε και όλα αυτά που έλεγε για τη «κλιματική κρίση».

Πρώτη φορά «οικολόγος» απολαμβάνει με τόση ικανοποίηση καυσαέριο τόσων αυτοκινήτων. Είναι αυτό που λέει ο λαός «μπρος στα κάλλη τι ναι ο πόνος». Πριν από ενάμιση αιώνα ο Μάρξ στη 18η Μπρυμαίρ σύγκρινε τη «τραγωδία» του θείου Ναπολέοντα Βοναπάρτη με τη «φάρσα» του ανιψιού του Λουδοβίκου. Αν παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα της χθεσινής μέρας μάλλον θα μιλούσε για τραγική φάρσα.

Και βέβαια ένα υστερόγραφο. «Η καρδιά του Ράλλυ Ακρόπολις θα ξαναχτυπήσει στην Στερεά Ελλάδα κι εμείς είμαστε εδώ για να την κρατάμε ζωντανή και δυνατή. Καλωσορίζουμε όλους τους συντελεστές, τους συμμετέχοντες και τους θεατές και τους λέμε ότι το δικό μας σπίτι, η Στερεά Ελλάδα, είναι και δικό τους»

Τάδε έφη Κώστας Μπακογιάννης, ως περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος το 2018.

Έχει αναλάβει εργολαβικά το Ράλι Ακρόπολις ο Μπακογιάννης; Τι συνέβη και χρειάστηκε να μετακινηθεί “ο θεσμός” ¨από την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος όπου διεξαγόταν στο Δήμο Αθήνας; Α ναι, εξελέγη Δήμαρχος στην Αθήνα και το κουβάλησε μαζί του! Βέβαια δεν του επέτρεψαν Μητσοτάκης -Αυγενάκης να κουνήσει την σημαία…Θα μας πείτε σε ποιους δρόμους δασικούς να πέρναγε το διεθνούς φήμης ΡαλιΑκρόπολις; Να πέρναγε από τις περιοχές που παρέδωσαν στις πυρκαγιές 1, 3 εκατομμύρια στρέμματα καταστρέφοντας τις ζωές χιλιάδων ντόπιων εργαζόμενων, μελισσοκόμων, κτηνοτρόφων; Θα κούναγαν εκεί τις σημαίες άραγε;».