ΑΝΤΑΡΣΙΑ: Ψέματα και πανικός Μπακογιάννη από διαμαρτυρίες στις γειτονιές για κοντέινερ και κόψιμο δέντρων

Για «ψέματα και πανικό Μπακογιάννη μπροστά στην ογκούμενη διαμαρτυρία στις γειτονιές για τα κοντέινερ και το κόψιμο δέντρων» κάνε λόγο σε ανακοίνωση της, η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» και σημειώνει:

Με δύο διμοιρίες ΜΑΤ, αντιμετώπισε την παρουσία κατοίκων από τα Πατήσια και την Κυψέλη και τους συμβασιούχους ο Μπακογιάννης όταν συγκεντρώθηκαν την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου!

Xαμπάρι δεν παίρνει από την κλιματική κρίση και σχεδιάζει να κόψει δέντρα για να εγκαταστήσει τα τσίγκινα κοντέινερ της προσχολικής αγωγής στην Φαέθωντος και Κρίσσης. Όπως έκανε και στην Ιακωβάτων, προχωρώντας σε μπούλινγκ κατά της υπηρεσίας Πρασίνου για να τα αποκαλεί…»θάμνους», πράγμα που δεν ισχύει και επιπλέον τα φυτά δεν περισσεύουν και αποτελούν μέρος του πράσινου!

«Δεν θα κοπεί κανένα δέντρο, θα μεταφερθούν» ήταν το Οργουελικό τσιτάτο του Γενικού Γραμματέα, Αλέξανδρου Τσιατσιάμη ενώ το σχέδιο περιλαμβάνει κόψιμο των 5 μεγαλύτερων δέντρων με συνέπεια να εξαφανίζεται το 50% του πράσινου στο χώρο.

Κουβέντα για τα ΜΑΤ που έστειλε και επιτέθηκαν κατά των υπερηλίκων της Ιακωβάτων, τραυματίζοντας τους ακόμη και με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Οι γειτονιές της Κυψέλης έχουν ανάγκη από πράσινο και ο νέος Ομέρ Πριόνης-Μπακογιάννης συνεχίζει τις καταστροφές. Επικαλείται την υποχρέωση του να έχουν τα παιδιά πρόσβαση στην προσχολική αγωγή, κάτι που το ξεχνούσε επί δύο χρόνια. Στο προεκλογικό του πρόγραμμα υπήρχαν έτοιμα σχέδια αναπλάσεων κατά παραγγελία των μεγαλοεργολάβων φίλων του για την εξυπηρέτηση της τουριστικής βιομηχανίας και των κερδοσκόπων του real estate. Αυτά πήραν προτεραιότητα μαζί με το Μεγάλο Περίπατο της ζαρντινιέρας στην Πανεπιστημίου. Έργα βιτρίνας για το τουρισμό και υποβάθμιση της ζωής στις γειτονιές. Προφανώς, καμία προετοιμασία δεν υπήρξε για να αντισταθμίσει την ολιγωρία του Δημάρχου Καμίνη.

Και βέβαια το «δεν υπάρχουν άλλοι χώροι, άλλα κτίρια» είναι ένα επιχείρημα που δείχνει πόσο κυνικά υπερασπίζονται την ιδιωτική πρωτοβουλία, την ώρα που οι ιδιώτες βρίσκουν τα απαραίτητα κτίρια και τους χώρους για κερδοσκοπία, για ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Αλήθεια, πότε θα κινηθεί ο κρατικός μηχανισμός για να εντοπίσει τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, αχρησιμοποίητα για χρόνια, αλλά πολύτιμα για την κοινωνική ζωή των κατοίκων της πόλης;

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στήριξε διαχρονικά τον αγώνα των εκπαιδευτικών για την πρόσβαση όλων των παιδιών στη δίχρονη προσχολική αγωγή, με την εξασφάλιση από το κράτος αξιοπρεπών χώρων στέγασης και όχι με έργα-αρπαχτές των εργολάβων και των προμηθευτών. Προφανώς και δεν αντιταχθήκαμε στην ίδρυση των νηπιαγωγείων, όταν προτάθηκε να μπουν σε χώρους «αδόμητων οικοπέδων» Όμως αυτό ήταν ψέμα γιατί επρόκειτο για ελεύθερους πράσινους χώρους με χρήση από τους κατοίκους, οι οποίοι φρόντισαν να το αναδείξουν.

Ο Μπακογιάννης άρχισε να κατασκευάζει ψεύτικα διλήμματα όπως «θέσεις πάρκινγκ ή νηπιαγωγεία» λες και δεν μπορεί ο Δήμος Αθήνας να εξασφαλίσει και τα δύο με ένα αποτελεσματικό σχεδιασμό αλλά πρέπει να κοπούν και δέντρα από πάνω!

Όσον αφορά το περιβόητο «ισοζύγιο δέντρων», κόβω εδώ και φυτεύω αλλού, ας δώσουν μόνοι τους τα στοιχεία της αύξησης του αριθμού των δέντρων τα δύο τελευταία χρόνια: απλά είναι ανύπαρκτος.

Τέλος, ο πανικός για της δημοτικής αρχής φάνηκε ξεκάθαρα με την περιγραφή των κινητοποιήσεων ως «υποκινούμενων από τον Κωνσταντίνου» !!! Δείχνει την φτώχεια επιχειρημάτων και την απομόνωση της Δεξιάς παράταξης και του Μπακογιάννη από τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου στις γειτονιές και την οργή του για τις καταστροφές στο περιβάλλον και την ζωή εξ αιτίας της πολιτικής τους. Άλλωστε οι κλασσικοί πολιτικάντηδες της Δεξιάς πάντα εξηγούσαν την ύπαρξη κινημάτων αντίστασης με την θεωρία συνωμοσίας του «κομμουνιστικού δακτύλου» γιατί όλα είναι υπέροχα μέσα στο σύστημα που ζούμε…

Μάλιστα ο Μπακογιάννης, με άγνωστη διαδικασία, προχώρησε στη παραγωγή προπαγανδιστικού βίντεο(!) για το κοντέινερ! Αλήθεια, ποιος το έφτιαξε και με ποια χρηματοδότηση;

Οι αντιδράσεις του κόσμου που διεκδικεί πρόσβαση στην παιδεία, την ώρα που Κεραμέως πετάει έξω από τα ΑΕΙ χιλιάδες παιδιά και διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση πάνε χέρι-χέρι με τις αντιδράσεις του κόσμου γα τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή στο περιβάλλον. Όταν λοιπόν, αντί για σχολεία στοιβάζεις παιδιά σε κοντέινερ, όταν κόβεις δέντρα θα βρεθείς αντιμέτωπος με τη δίκαιη οργή του κόσμου. Είμαστε μαζί τους ανυποχώρητα!

Συνεχίζουμε!

Όλοι και όλες την Τρίτη 20 Ιούλη στις 7μμ στην συγκέντρωση-διαμαρτυρία στην Κρίσσης και Φαέθωντος

Φοτο από τα δέντρα που έχουν σημαδευτεί για κόψιμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ, ΚΟΨΙΜΟ ΔΕΝΤΡΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]