Άνω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ για Μωραΐτη-Τόλκα -Τι είπε ο Κουρουμπλής

Τριγμούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ με αντιδράσεις και έντονη δυσφορία έχει προκαλέσει η υπουργοποίηση των Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου Τόλκα, στελέχη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ με υπουργική θητεία επί κυβερνήσεώς του. Μόλις δύο μέρες έχουν περάσει από το “μίνι” ανασχηματισμό, και οι τοποθετήσεις -δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή της κυβέρνησης να τοποθετήσει τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα στο υπουργικό συμβούλιο έχουν πάρει «φωτιά».

Η δυσαρέσκεια δεν προκύπτει, βάσει των όσων ισχυρίζονται,  τόσο από το γεγονός ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν εκτός υπουργικού συμβουλίου, όσο για τις (πολύ) πρόσφατες δηλώσεις των νέων μελών της Κυβέρνησης εναντίον… της αλλά και για τον χώρο από τον οποίο προέρχονται, δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ.

Με ένα άρθρο που υπογράφει ο Παύλος Κλαυδιανός στην «Εποχή» με τίτλο “Ανασχηματισμός που προκαλεί ερωτήματα”, τίθενται προβληματισμοί σχετικά με τις απόπειρες συμμαχιών της κυβέρνησης με την Κεντροαριστερά.

“Πρέπει να παρατηρηθεί ότι η όλη εργασία της πραγματοποίησης συμμαχιών και προσέγγισης της Κεντροαριστεράς, καθώς είναι πολύ απαιτητική και χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς, θα ήταν σωστό να σχεδιάζεται και παρακολουθείται από υπεύθυνη ομάδα στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι να γίνεται ευκαιριακά και αποσπασματικά. Και, κυρίως , ότι αυτό είναι δουλειά του κόμματος και όχι της κυβέρνησης, ακόμα και όταν αξιοποιείται η εμπειρία και η γνώση της”, σημειώνεται στο άρθρο.

Ειδική αναφορά γίνεται και στα στελέχη της Αριστεράς που… έμειναν “εκτός” υπουργικών θέσεων. “Υπάρχει και η Αριστερά, την οποία μπορεί να τη συναντήσει κανείς με πολλές μορφές – διανοούμενοι, καλλιτέχνες, ακτιβιστές, συνδικαλιστές, ανένταχτοι αριστεροί και αριστερές… Υπάρχει πολιτική και γι΄ αυτή την πλευρά; Υπάρχει σχέδιο προσέγγισης με όλο αυτό το δυναμικό; Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει καθυστέρηση εδώ”.

Κλείνοντας, θίγει και την απουσία ενημέρωσης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που έγινε λίγο πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού για την τοποθέτηση των δύο πρώην στελεχών από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

“Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες”

Με ένα tweet του ο Γιώργος Κυρίτσης έγραψε σε ανάρτησή του: “Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Ήδη η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+”

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του αναπαράγοντας το σχόλιο που  έγραψε ο διευθυντής της Αυγής, Άγγελος Τσέκερης στη στήλη του “Επισημάνσεις”.

Κουρουμπλής εναντίον Μωραΐτη

«Να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό του πριν μιλήσει» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής για τον Θάνο Μωραΐτη.

Ιδιαίτερα επιθετικός εμφανίστηκε ο κ. Κουρουμπλής όσον αφορά την απόφαση του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. «Εγώ δεν θα πήγαινα στον ΣΥΡΙΖΑ αν είχα πει αυτά που έχει πει ο ίδιος», σημείωσε ότι έκανε συσχετισμό με τον εαυτό του αναφέροντας ότι θα ήταν σαν να πήγαινε αυτός στη Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, παραδέχτηκε και τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει εσωκομματικά. «Βλέπω ότι υπάρχουν αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι εκτός τόπου και χρόνου. Ο καθένας θα κριθεί για αυτά που είπε και για αυτά που κάνει»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΤΟΛΚΑΣ, ΜΩΡΑΙΤΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!