Άνεμος (ηλικιακής) ανανέωσης στο ΚΚΕ

  • Απο Aftodioikisi News
  • 5 Ιουλίου 2021 - 10:48
  • Comments Off

Άνεμος (ηλικιακής) ανανέωσης στο ΚΚΕ

Οι απόψεις του δεν αλλάζουν με τα χρόνια, αλλάζουν όμως οι ηλικίες στο ΚΚΕ καθώς στα ανώτατα καθοδηγητικά του όργανα φαίνεται να πνέει άνεμος ανανέωσης.
Στην Κεντρική Επιτροπή και το Πολιτικό Γραφείο, μετέχουν όλοι οι πρώην γραμματείς της ΚΝΕ από τη διάσπαση του κόμματος το 1991 και μετά: Νίκος Σοφιανός, Γιάννης Πρωτούλης, Θοδωρής Χιώνης και Θέμης Γκιώνης (ο νυν γραμματέας της Νεολαίας του ΚΚΕ, Νίκος Αμπατιέλος, είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής).

Υπάρχουν και άλλα στελέχη της γενιάς όπως η Θεανώ Καπέτη, ο Κύριλλος Παπασταύρου, διευθυντής του «Ριζοσπάστη», ο Μάκης Παπαδόπουλος.

Άνεμος (ηλικιακής) ανανέωσης έπνευσε και στην Κεντρική Επιτροπή που έχει 81 μέλη, ενώ η ηλικιακή και κοινωνική σύνθεση των αντιπροσώπων που πήραν μέρος στο συνέδριο ήταν 76,6% άνδρες και 23,4% γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 44 έτη και μέσο όρο κομματικής ηλικίας τα 21 έτη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΚΕ, ΠΡΟΣΩΠΑ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]