ΑΝΕΛ: Το ΥΠΕΣ επιβαρύνει τον Προϋπολογισμό με «εξωτερικές» μελέτες

Για επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού κατηγορεί, με ερώτησή του στη Βουλή, τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ο υπεύθυνος τομένα Κ.Ε. Εσωτερικών, βουλευτής Β’ Πειραιά των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Γιάννης Κουράκος.

Αφορμή η από 41467/31.10.2012 απόφαση της Διεύθυνσης Οικονομικού του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία δόθηκε, με απευθείας ανάθεση, η εκπόνηση μελέτης για την Ετήσια Έκθεση Αναφοράς για την Μετανάστευση και το Άσυλο 2012 στο πλαίσιο δράσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης, στο Εργαστήριο Μελέτης της Μετανάστευσης και Διασποράς (ΕΜΜΕΔΙΑ).

Το κόστος για το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται στα 17.200 ευρώ (συν ΦΠΑ), ενώ το ΕΜΜΕΔΙΑ θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη μελέτη του και να την έχει παραδώσει στην αρμόδια Επιτροπή του ΥΠΕΣ το αργότερο μέχρι τις 28 Απριλίου 2013.

«Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός Εσωτερικών και καλείται να καταθέσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία τα αντίστοιχα σχετικά στοιχεία:

»Γιατί το υπουργείο Εσωτερικών δεν εκπονεί τη μελέτη με τις δικές του υπηρεσίες και την αναθέτει σε ερευνητικό κέντρο ,επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, ενώ υφίσταται στελεχωμένη με έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη, η αρμόδια Γενική Γραμματεία Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής και η υφιστάμενη σε αυτή Γενική Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ένταξης;

Να κατατεθεί στην Εθνική Αντιπροσωπεία, κατηγοριοποιημένος πίνακας όλων των υπαλλήλων μονίμων και αορίστου χρόνου, Κατηγορίας ΠΕ, στον οποίο να υπάρχουν σε ξεχωριστές στήλες οι κάτοχοι πανεπιστημιακού πτυχίου, οι απόφοιτοι της ΕΣΔΔ ή της ΕΣΤΑ, οι κάτοχοι Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Μεταναστευτικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ένταξης έως την 31.10.2012, ημερομηνία έκδοσης της εν λόγω απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΚΑΜΜΕΝΟΣ)


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!