ΑΝΕΛ: Δεν τίθεται θέμα ρήξης με τον ΣΥΡΙΖΑ

Κεκλεισμένων των θυρών – κάτι όχι και τόσο σύνηθες στο Κοινοβουλευτικό γίγνεσθαι – διεξήχθη η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, λίγο πριν τη συνάντηση του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με διαρροές, κυρίαρχη θέση είναι πως δεν τίθεται θέμα και δεν υπάρχει στο τραπέζι κάποιο σενάριο ρήξης με την κυβέρνηση. Άλλωστε και χθες, ο πρόεδρος του κόμματος είχε καταστήσει σαφές ότι θα συμπορευτούν μέχρι τέλους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά στο Σκοπιανό, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», εμμένουν στη διαφωνία τους με την όποια χρήση του όρου «Μακεδονία», όμως όπως φαίνεται αυτή δεν είναι τόσο ισχυρή ώστε να μετουσιωθεί σε μείζον κυβερνητικό πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση πάντως διαρρέεται πως δεν υπάρχει ενημέρωση για την επιστολή Κοτζιά.
Αναφορικά με τις φωνές που ακούγονται κατά καιρούς από βουλευτές του κόμματος και οι οποίες είναι έντονα επικριτικές προς την κυβέρνηση και σε πρακτικές που αυτή ακολουθεί σε πολλά θέματα, τονίζεται πως είναι υγιές να υπάρχουν ζητήματα πολυφωνίας μεταξύ των βουλευτών, όμως όταν υπάρχει συνεννόηση στην κορυφή τότε μπορούν να «τραβηχτούν και κάποια αυτιά για να επανέλθει η ισορροπία».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΘΕΜΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ