Ανδρουλάκης: Να αποσυνδεθούν Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές

  • Απο stergios
  • 21 Απριλίου 2019 - 14:51
  • Comments Off

Την θέση για αποσύνδεση των ευρωεκλογών από τις αυτοδιοικητικές εκλογές -που φέτος συμπίπτουν στις 26 Μαΐου- επαναφέρει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ

Αναλυτικότερα, το σχετικό απόσπασμα:

Με τι κριτήρια θα ψηφίσουμε; Με εθνικά για να φύγει  ο ΣΥΡΙΖΑ και να έλθει η ΝΔ ή για μια νέα ευρωπαϊκή προοπτική που θα υπερβεί τις αδυναμίες που φανέρωσε η κρίση ;

Στο παρελθόν, οι Ευρωεκλογές αποτελούσαν κατά κύριο λόγο μία μεγάλη δημοσκόπηση, όπου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η συζήτηση περιοριζόταν στα εθνικά θέματα και τα ευρωπαϊκά θα λέγαμε ότι είχαν τον ρόλο του κομπάρσου.

Από το 2014 και μετά έχω την αίσθηση ότι αυτό αλλάζει σιγά σιγά. Η πρωτοπόρα διαδικασία του επικεφαλής υποψηφίου, όπου τα Ευρωπαϊκά Κόμματα ορίζουν εξαρχής ποιον υποστηρίζουν για Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίνει την ευκαιρία στους ευρωπαίους πολίτες με την ψήφο τους να επηρεάσουν ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος. Παράλληλα, με ζητήματα όπως η προσφυγική ή η οικονομική κρίση συνειδητοποιήσαμε ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί που διαμορφώνονται στις Βρυξέλλες έχουν την ίδια σημασία με αυτούς που υπάρχουν και εντός των τειχών. Είμαστε βέβαια ακόμα μακριά από την πλήρη αυτονόμηση σε σχέση με την εθνική πολιτική σκηνή. Σε αυτό ευθύνεται και η σύνδεσή τους με τη διεξαγωγή των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών από τις οποίες πρέπει να αποσυνδεθούν. Πιστεύω πως αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της οικονομικής παγκοσμιοποίησης χρειάζεται να προχωρήσουμε και στην πολιτική παγκοσμιοποίηση. Καθώς βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο για την πορεία του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος, είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να εξηγήσουν το σχέδιο τους για την Ευρώπη και τη θέση της Ελλάδος σε αυτήν.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!