ανασχηματισμός-θεοδωρικάκος-κι-άλλ-816781
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 04.01.2021 | 07:00

Ανασχηματισμός – Θεοδωρικάκος: Κι άλλο “γαλάζιο” ΜΜΕ προβλέπει έξοδο από την κυβέρνηση (εικόνα)

Ανασχηματισμός: Τρίτωσε το κακό για τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, o οποίος, όπως έγραψε χθες η aftodioikisi.gr, 

όχι μόνο είναι εκτός κυβέρνησης αλλά  έχει βρεθεί και αντικαταστάτης του: ο Μάκης Βορίδης!

Έτσι, μετά την Καθημερινή και το Liberal.gr και τρίτο ΜΜΕ που τοποθετείται στο χώρο της ΝΔ προβλέπει έξοδό του από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ της, το οποίο υπογράφει ο αρχισυντάκτης Θανάσης Φουσκίδης, η εφημερίδα Παραπολιτικά, ξεκινάει τις αποχωρήσεις υπουργών από τον υΠΕΣ, γράφοντας χαρακτηριστικά:

“Στο υπουργείο Εσωτερικών συζητείται να βρεθεί εκτός κυβέρνησης ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, με τον υφυπουργό του Θοδωρή Λιβάνιο, να θεωρείται επικρατέστερος διάδοχός του. Για τη θέση του δεύτερου, που θα μείνει κενή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ακούγονται τα ονόματα της Σοφίας Βούλτεψη και του Σπήλιου Λιβανού”

Μητσοτάκης: “Με κούρασε”

Υπενθυμίζεται ότι, πρώτη η aftodioikisi.gr είχε γράψει από τις αρχές Δεκεμβρίου για αποχώρηση του κ. Θεοδωρικάκου από την κυβέρνηση,

τονίζοντας ότι ότι Κ. Μητσοτάκη είχε εξομολογηθεί σε στενούς του συνεργάτες ότι “τον κούρασε”. 

Ακολούθησε σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας για τους υπουργούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του πρωθυπουργού. 

Ομοβροντία από Παπαχελά, Μαυρίδη

Και στη συνέχεια ομοβροντία από αρθρογράφους “γαλάζιων” ΜΜΕ που έδειχναν την έξοδο στον “εισοδιστή” κ. Θεοδωρικάκο:

-Πρώτα διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς 

Ο οποίος, με αφορμή τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις που μπλόκαρε το Μαξίμου μέσω Σκυλακάκη, τον χαρακτήρισε «Επαγγελματία της παροχολογίας».

-Λίγες ημέρες αργότερα ο διευθυντής του Liberal Θανάσης Μαυρίδης σε άρθρο του υπό τον τίτλο:

«Να βγει ο Τάκης! Και πού να μπει;», έγραφε

«Τι Ανασχηματισμό να κάνει η κυβέρνηση; Να πάρει τον Τάκη τον Θεοδωρικάκο από το Εσωτερικών και να τον πάει πού; Στο Τουρισμού; Στο Ναυτιλίας; Εκεί δεν γίνονται προσλήψεις;».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν ο sir Τάκης είχε ήδη μπει στο στόχαστρο του Μαξίμου (σ.σ. λίγες εβδομάδες αργότερα του πήρε αρμοδιότητες και τις έδωσε στον… αγαπημένο του υφυπουργό Θ. Λιβάνιο), ο Θ. Μαυρίδης έγραφε ότι κάνει χιλιάδες προσλήψεις για να επανεκλεγεί: «Ύστερα ήρθαν οι Βρούτσηδες και οι Θεοδωρικάκοι και όλα μπήκαν και πάλι στην θέση τους», σχολίαζε δεικτικά.

Ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός