Αν. Έλληνες: Περικοπές στους δήμους ίσον λουκέτα και απολύσεις - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
19
Οκτώβριος
Back

Αν. Έλληνες: Περικοπές στους δήμους ίσον λουκέτα και απολύσεις

Η περικοπή πόρων από τους δήμους σημαίνει την άμεση διακοπή λειτουργίας κοινωνικών δομών όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί, τα ΕΔΑΠΕ, προγράμματα για ΑΜΕΑ και ευπαθείς ομάδες, των οποίων τις υπηρεσίες έχουν απόλυτη ανάγκη οι πολίτες χαμηλών εισοδημάτων και «πολύ φοβούμαστε ότι περαιτέρω αυτή η περικοπή θα οδηγήσει σε αθρόες απολύσεις εργαζομένων ή σε αυξήσεις των δημοτικών τελών ή και στα δύο ταυτόχρονα».

Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εσωτερικών των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», βουλευτής Β’ Πειραιώς Γιάννης Κουράκος, με αφορμή την περικοπή στους ΚΑΠ Αυγούστου των δήμων (εδώ η αντίδραση της ΚΕΔΕ).

«Η απόφαση του υπ. Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη να περικόψει κατά 30%,δηλαδή 45 εκ. € την τακτική χρηματοδότηση των δ ήμων καθιστά αδύνατη ακόμα και την εξυπηρέτηση της μισθοδοσίας σε πολλούς δ ήμους της χώρας» υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Και όλα αυτά, όταν από τη μία ο υ πουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης κάνει αναφορές για Κοινωνική Ασπίδα των δ ήμων κατά της φτώχειας, και οι επικεφαλής των άλλων εταίρων της κ υβερνητικής τ ρόικας στις πρόσφατες συναντήσεις με το προεδρείο της ΚΕΔΕ δήλωσαν ότι είναι αναγκαία η άμεση απόδοση του συνόλου των 2,7 δις χωρίς καμία περικοπή».

Όπως υπογραμμίζει, «στη συνάντηση που είχαμε ως κόμμα με τον υ πουργό Εσωτερικών είχαμε έγκαιρα επισημάνει ότι η εφαρμογή του ” Καλλικράτη” και του μ νημονίου έχει προκαλέσει έντονα οικονομικά προβλήματα στους δ ήμους καθιστώντας απαγορευτική οποιαδήποτε άλλη μείωση αφού θα σημάνει και την οριστική οικονομική κατάρρευση τους».

«Οι ” Ανεξάρτητοι Έλληνες” στηρίζουμε τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων των δ ήμων, παραμένοντας συνεπείς στις θέσεις μας για την Αυτοδιοίκηση», καταλήγει.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!